Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Myös yhteisöt voivat kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja netin kautta

Celia

Myös yhteisöt voivat kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja netin kautta

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2012 klo 09:15
Julkaisija: Celia

Celia-kirjasto tuottaa ja lainaa äänikirjoja henkilöille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta vamman tai sairauden, esimerkiksi heikentyneen näön tai lihaskunnon, vuoksi. Asiakkaina voivat olla niin yksityishenkilöt kuin yhteisötkin, kuten vaikkapa vanhusten palvelutalot.

Verkkokuuntelun avulla Celian äänikirjoja voi kuunnella tietokoneella internetin välityksellä ns. streamina eli suoratoistona. Kirjat ovat kuunneltavissa parin minuutin kuluessa lainauksesta. Verkkokuuntelu on käytännöllistä laitoksille, jotka ovat aiemmin joutuneet ostamaan erikseen äänikirjojen kuuntelulaitteen ja tilaamaan kirjat cd-rom-levyillä.

Verkkokuuntelijoilla on käytössään Celian koko noin 30 000 kirjan äänikirjakokoelma, josta lasten ja nuorten kirjoja on kaikki kielet mukaan lukien noin 2 500.

Celia-kirjaston asiakkuutta varten tarvitaan terveydenhuoltoalan ammattilaisen, kuten lähi- tai sairaanhoitajan, lääkärin tai fysioterapeutin, antama lausunto lukemisen vaikeudesta.

Celia-kirjaston asiakkaaksi voi liittyä verkkolomakkeella, joka täytetään ja lähetetään suoraan internetissä. Asiakkaaksi liittymistä varten on kaksi hieman erilaista verkkolomaketta: toinen terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja toinen yksityishenkilöille.

Tutustu Celiaan Hyvä ikä -messuilla

Celian äänikirjoihin voi tutustua Hyvä ikä -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa messuosastolla 714 27.–28.9.2012. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Minna von Zansen
Asiakkuusjohtaja
Celia-kirjasto
minna.vonzansen@celia.fi
040 186 8553

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville. Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille, ja valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Bonnier Books Finland on vuonna 2011 perustettu yhtiö, joka vastaa Bonnierin kirjaliiketoiminnasta Suomessa. Tammi, WSOY ja Readme.fi ovat osa Bonnier Books Finlandin liiketoimintaa.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs