Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Monikulttuurisilla ohjaustaidoilla on kysyntää

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Monikulttuurisilla ohjaustaidoilla on kysyntää

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2012 klo 13:51
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun monikulttuurinen opinto-ohjaajankoulutus Specima pätevöittää maahanmuuttajataustaisia opettajia ohjaustehtäviin.

Monikulttuurisuus lisääntyy suomalaisissa kouluissa ja myös ohjaustarpeet muuttuvat. Maahanmuuttajien ohjaus on usein erilaista kuin suomalaisten opiskelijoiden. Uudessa kotimaassa kaikki voi olla outoa ja liikkeelle lähdetään perusasioista.

– Maahanmuuttajilta puuttuu sellaista tietoa, mikä suomalaisille on itsestään selvää. Koulutusjärjestelmä ja yhteiskunnan pelisäännöt ovat tuntemattomia. Ilman ohjausta ei välttämättä tiedetä, mihin hakea opiskelemaan. Odotukset voivat olla myös hyvin epärealistisia, kertoo Venäjällä syntynyt Alla Kukkonen, joka työkseen opettaa ja ohjaa maahanmuuttajia Porvoon ammattiopistossa. Kukkonen on kohdannut itsekin vastaavia haasteita ja ymmärtää ohjattavan tilannetta.

Specima-opiskelijat tulevat kuudesta eri maasta. Osa on asunut Suomessa jo pidempään, osa vain muutamia vuosia. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman koulutuksen tarkoituksena on auttaa myös osallistujia työllistymään. Työpaikan löytäminen on korkeakoulutetuillekin maahanmuuttajille Suomessa joskus haastavaa.

Nyt käynnissä olevaa koulutusta ovat edeltäneet JAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa erilliset, korkeakoulutaustaisille maahanmuuttajille suunnatut opettajankoulutukseen valmentava koulutus sekä ammatillisen opettajankoulutuksen ryhmä. Ohjausopiskelijat ovat käyneet läpi kokonaisen koulutuspolun.

Haluatko haastatella ja kuvata ryhmää monikulttuuriteemojen parissa?

Specima-ryhmä kokoontuu perjantaina 2.11. JAMKin Lutakon kampukselle Dynamolle, Piippukatu 2, luokka 505, Jyväskylä.  

Teemoina:

Klo 8.30 - 10 Monikulttuurinen ohjaus, lehtori, Sauli Puukari, Jyväskylän yliopisto
Klo 10.30 - 12.15 Maahanmuuttajien ohjaus, Palapeli 2 -projekti, psykologi Reet Mammon

 
Lisätietoja:
Anne Leppänen,  lehtori, 040 809 9630, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Milla-Maarit Salo, koulutussuunnittelija, 040 764 2587, etunimi.sukunimi@jamk.fi,  Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs