Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Lukihäiriö.fi-sivustolla kuukaudessa 14 000 käyntiä

Celia

Lukihäiriö.fi-sivustolla kuukaudessa 14 000 käyntiä

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2011 klo 10:12
Julkaisija: Celia

Uusi lukihäiriö.fi-verkkosivusto on osoittanut tarpeellisuutensa: käyntejä sivuilla oli ensimmäisen kuukauden aikana yli 14 000. Kävijöitä kiinnosti erityisesti pikatesti, joka kertoo alustavasti, voiko testin tekijällä olla lukihäiriö eli lukivaikeus. Sivustolle on myös koottu perustietoa lukivaikeudesta: miten se ilmenee, miten sitä testataan ja millaisia apukeinoja ja -välineitä lukivaikeuteen on olemassa.

Lukivaikeus on yleistä: noin 6-10 prosentilla suomalaisista on vaikeuksia lukemisessa tai kirjoittamisessa. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi lukemisen hitautena tai vaikeutena ja oikeinkuulemisen vaikeutena. Kirjoittamisessa kirjainten paikat voivat sekoittua, kirjaimia voi olla liikaa tai liian vähän, tai jopa sanoja puuttuu.

Lukivaikeuden kanssa voi pärjätä hyödyntämällä erilaisia apukeinoja ja -välineitä. Esimerkiksi äänikirjoista voi olla paljon apua, mikäli lukeminen painetusta kirjasta on hidasta tai virhealtista. Valtion erikoiskirjasto Celia tarjoaa kaikenlaista kirjallisuutta äänikirjoina henkilöille, joilla on lukivaikeus. Tarjolla on sekä oppikirjoja että kauno- ja tietokirjallisuutta.

Lukihäiriö.fi-sivuston on julkaissut Celia-kirjasto yhteistyössä Kuntoutussäätiön ja SPERESin kanssa.

www.lukihäiriö.fi

Lisätietoja:

Tiedottaja Johanna Kainulainen, Celia-kirjasto, puh. 040 186 9129, etunimi.sukunimi@celia.fi

Celia on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville henkilöille. Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Vuosittain Celia tuottaa saavutettavaan muotoon n. 30 % kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs