Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Lasten tilanne Suomessa haastaa 50 vuotta täyttävän SOS-Lapsikylän

SOS-Lapsikylä

Lasten tilanne Suomessa haastaa 50 vuotta täyttävän SOS-Lapsikylän

Tiedote.
Julkaistu: 03.01.2012 klo 14:05
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-lapsikyläyhdistys käynnistää 50-vuotisjuhlavuotensa. Lapsikyläaatteen toi Suomeen 50 vuotta sitten opiskelija Kaija Laitinen (nykyinen Olkkonen), joka oli käynyt Itävallan Imstissä tutustumassa maailman ensimmäiseen, vuonna 1949 avattuun SOS-lapsikylään. Kaija Laitinen vaikuttui suuresti lapsikylätyöstä, alkoi Suomessa puhua asian puolesta ja löysi sille tukijoita. Kaija Laitisen käynnistämä työ kantoi hedelmää ja vuonna 1962 Suomeen perustettiin SOS-Lapsikylä ry ja ensimmäinen lapsikylä avattiin Espoon Tapiolaan vuonna 1966. Kylälle lahjoitti tontin yhdistyksen perustaja Albin Gebhardt. Vuosikymmenten varrella SOS-lapsikyliä perustettiin lisää. SOS-lapsikylät sijaitsevat Kaarinassa, Espoossa, Vihannissa, Punkaharjulla ja Ylitorniolla. SOS-Lapsikylän nuorisokoti sijaitsee Jyväskylässä.

Yhdistys lähtee 50-vuotisjuhlavuoteen tilanteesta, jossa autettavien lasten ja perheiden määrä on suurempi kuin koskaan yhdistyksen historian aikana. ”Vastauksena kasvaneeseen lastensuojelun tarpeeseen SOS-Lapsikylä panostaa entistä enemmän perheiden tukemiseen muun muassa perhekuntoutuksen ja nuorten jälkihuollon avulla”, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Ketola. SOS-Lapsikylä avaa juhlavuonna myös uuden, lastensuojelun sijaishuoltoa ja avohuoltoa tarjoavan korttelikotitoiminnan Pirkanmaalla. Tänä vuonna SOS-Lapsikylän avun piirissä on kaikkiaan noin 300 lasta ja nuorta.

SOS-Lapsikylän juhlavuoden 2012 suojelijana toimii presidentti Martti Ahtisaari.

Lisätietoja:
Aija Rikala
viestintäpäällikkö
p. 050 555 2515

Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on maailmanlaajuisen, yksityisen SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. Yhdistyksen tehtävänä on auttaa lasta ja nuorta kasvamaan perheessä. SOS-Lapsikylä tuottaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluita lapsikylissä ja nuorisokodissa. Yhdistyksessä työskentelee noin 160 ammattilaista. Lapsikylätoimintaa on 133 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs