Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Lahden kaupunki kaikille – Lahden vammaisneuvosto täytti 25 vuotta

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki kaikille – Lahden vammaisneuvosto täytti 25 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2015 klo 10:24
Julkaisija: Lahden kaupunki

Vammaisneuvosto on toiminnassaan halunnut kiinnittää huomiota siihen, että Lahti on kaupunki kaikille

Vammaispalvelulaki tuli voimaan vuonna 1988. Sen jälkeen Lahden kaupunginhallitus asetti 31.1.1989 vammaisneuvoston kaupunkiin. Lahden vammaisneuvosto juhlisti 25-vuotismerkkipäivää 13.5.2015 pidetyssä juhlatilaisuudessa Fellmanniassa. Ohjelmassa oli muun muassa katsaus vammaisneuvoston 25 vuoteen, jonka loi vammaisneuvoston puheenjohtaja Marja-Leena Taavila ja esteettömyydestä Lahdessa kertoi värikkäästi vammaisneuvoston rakennusjaoston puheenjohtaja Mauno Nivala. Tilaisuus päättyi raikuviin suosionosoituksiin, jonka saivat Lahden kaupungin vammaispalvelujen Yli-Köllin Kollit musiikkiesityksellään. 

Vammaisneuvosto on Lahden kaupungin ja sen alueella toimivien vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelin. Vammaisneuvosto on tehnyt aloitteita koskien muun muassa esteettömiä busseja sekä kartoittanut ja tehnyt korjausaloitteita Lahden kaupungin julkisien rakennuksien ja katujen esteettömyyden parantamiseksi. Lisäksi vammaisneuvosto ylläpitää kaupungin vammaispoliittista ohjelmaa. Tavoitteena on muun muassa, että vaikuttaminen alkaa kaavoituksesta ja päättyy rakennuksen valmistumiseen. Vammaisneuvoston puheenjohtaja Mauno Nivala tiivisti asian juhlatilaisuudessa: ”Sijoitettu sentti rakennus- ja suunnitteluvaiheessa säästää euroja käytön aikana ja antaa elämään laatua ”. 

Juhlatilaisuudessa annettiin kunniakirjat vammaisneuvoston entiselle sihteerille Marja-Leena Humalistolle ja projektipäällikkö Riitta Niskaselle. Marja-Leena Humalisto on pitkään toiminut vammaisneuvoston sihteerinä ja tehnyt työtään sydämellään vammaisneuvoston hyväksi. Riitta Niskanen on työssään kaupungin katujen ja torin suunnittelussa hyvässä yhteistyössä vammaisneuvoston kanssa sekä ennakoinut ja ottanut esteettömyyden huomioon. 

Lisätietoja:
vammaisneuvoston puheenjohtaja Marja-Leena Taavila
p. 050 322 8402

vammaisneuvoston rakennusjaoston puheenjohtaja Mauno Nivala
p. 044 719 1352, mauno.nivala@evlut.fi

vammaisneuvoston sihteeri Ritva Meritie
p. 044 018 7035, ritva.meritie@lahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs