Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kysely: 98 % työnantajista uskoo lounaan nostavan työntekijöidensä työtehoa – Työuran pidentäminen on koko työuran mittainen projekti

Edenred

Kysely: 98 % työnantajista uskoo lounaan nostavan työntekijöidensä työtehoa – Työuran pidentäminen on koko työuran mittainen projekti

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 08:01
Julkaisija: Edenred

Lounastauko on yksi tärkeimmistä työkykyä ylläpitävistä arkisista rutiineista. Työelämän osapuolet ovat asiasta lähes yksimielisiä. Nämä tulokset käyvät ilmi Taloustutkimuksen Edenred Finlandille syksyllä 2014 toteuttamasta kyselytutkimuksesta, jossa selvitettiin työntekijöiden, työnantajien ja ravintoloiden mielipiteitä lounasedusta. Päivittäinen lounasruokailu on olennainen osa työhyvinvoinnin tukemista.

Peräti 98 prosenttia suomalaisista työnantajista uskoo, että lounastauko on tärkeä työtehon kannalta. Tärkein syy miksi työnantajat tarjoavat lounasedun työntekijöilleen, on hyvinvointi. Tutkimuksen mukaan 80 % työnantajista, työntekijöistä ja ravintoloista pitää olemassa olevaa lounasetujärjestelmää kustannustehokkaana ja hyvänä.

75 % vastaajista kertoo syövänsä lounaan aina (43 %) tai useimmiten (32 %).

– Työurien pidentämisen näkökulmasta on olennaista tehdä arjen hyviä valintoja koko työuran ajan. Lounastauko tarjoaa tärkeän tauon työstä, mahdollistaa ravitsevan ruokailun hetken ja tukee työhyvinvoinnin lisäämisen kautta myös kansallista työurien pidentämisen tavoitetta, sanoo Edenred Finlandin toimitusjohtaja Markus Mustelin.

Lounasetu säännöllistää lounaan syömistä

Lounasetu, kuten lounasseteli tai -kortti, on kyselyyn osallistuneiden työnantajien mielestä kustannustehokkain tapa ylläpitää työntekijöiden työhyvinvointia.

Myös työntekijät pitävät lounasetua tärkeänä. 85 prosenttia niistä, joilla on lounasetu pitää sitä kustannustehokkaana tapana lisätä työhyvinvointia. Lähes yhtä moni (86 %) ajattelee, että lounastauko on tärkeä asia työilmapiirille ja yhteishengelle.

Kaksi kolmesta työntekijästä, joilla ei ole lounasetua, ottaisi edun käyttöön, jos työnantaja mahdollistaisi sen. Tutkimuksen mukaan lounasetu onkin halutuin henkilöstöetu.

– Työurien pidentämiseen tuskin on yhtä viisasten kiveä. Työnantajien on kuitenkin tärkeää tarjota aktiivisesti keinoja ja tapoja, joilla työntekijä pystyy omaa työtehoaan tukemaan. Lounasetujärjestelmä kehitettiin aikoinaan, jotta työntekijät söisivät eväsleipien sijaan lämpimän aterian. Tutkimuksemme mukaan jopa 41 prosenttia ihmisistä jättäisi lounaan väliin ilman lounasetua, Mustelin kertoo.

Lounasetu lisää työpaikkoja ja tukee yrittäjyyttä

Verohelpotuksin tuettu lounasetujärjestelmä on ollut Suomessa käytössä 70-luvulta asti. Lounasetujärjestelmällä on myös kansantaloudellista merkitystä; moni lounasravintola on riippuvainen lounasseteleiden käyttäjistä.

– Lounasruokailu on merkittävä osa suomalaista ravintolaliiketoimintaa ja sen työllistävää vaikutusta. Jos lounasetujärjestelmä poistuisi, siitä nauttivien kuluttajien ravintolassa käynti laskisi tutkimuksen mukaan selvästi. Tällä olisi laskeva vaikutus suomalaisten ravintoloiden liikevaihtoon ja kykyyn työllistää alan ammattilaisia, pohtii Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara ry:n toimitusjohtaja  Timo Lappi.

Enemmistö ravintoloitsijoista uskoo, että lounasetua saavat henkilöt käyvät ravintolassa useammin kuin ne joilla ei ole etua.

Kaksi kolmasosaa ravintoloitsijoista arvioi lounasseteleillä syövien olevan myös uskollisempia asiakkaita. Esimerkiksi toimistotyöläisten työnantajista 83 prosenttia uskoo työntekijöiden käyvän lounaalla ravintolassa useammin siksi, että heillä on lounasetu.

 

Taustatietoja tutkimukseen

Edenred Finland Oy toteutti Taloustutkimuksella kvantitatiivisen kyselytutkimuksen lounasruokailuun, -etuun ja sen erilaisiin toteutustapoihin liittyen sekä miten näihin asioihin suhtaudutaan eri vastaajaryhmissä. Kysely toteutettiin ajanjaksolla 29.9.–27.10.2014.

Valtakunnallisesti toteutettuun tutkimukseen vastasi yhteensä 1368 kuluttajaa (vastaajat yli 18-vuotiaita). Tutkimuksen tasapainottamiseksi kyselyn kuluttajavastaukset kiintiöitiin niin, että puolet vastaajista nauttii työnantajan tarjoamasta lounasedusta ja puolet eivät. Tutkimuksen muut vastaajaryhmät olivat 557 HR-eduista päättävää työnantajan edustajaa sekä 410 ruokaravintoloiden ravintolapäällikköä. Kaikki vastaajaryhmät vastasivat kyselyyn omissa ryhmissään. Tutkimuksen tasapainottamiseksi kyselyn kuluttajavastaukset kiintiöitiin niin, että puolet vastaajista nauttii työnantajan tarjoamasta lounasedusta ja puolet eivät.

Tärkeimpiä tutkimustuloksia vastaajaryhmittäin:

Kuluttajat

- 93 % kuluttajista on täysin tai melko samaa mieltä siitä, että lounastauko on tärkeä asia oman työtehokkuuden kannalta.
- 85 % kuluttajista on sitä mieltä, että lounasetu on kustannustehokas etu työhyvinvoinnin lisäämiseksi.
- 86 % kuluttajista ajattelee, että lounastauko on tärkeä asia työilmapiirille ja yhteishengelle.
- Lounasetu on halutuin henkilöstöetu, jota itsellä ei vielä ole (25 % vastaajista).
- 65 % kuluttajista ottaisi lounasedun käyttöönsä, jos työnantaja mahdollistaisi sen.
- Kolme neljästä työntekijästä sanoo syövänsä useammin ravintolassa lounasedun takia.
- 23 % kuluttajista ei söisi lounaita ravintolassa enää ollenkaan, jos lounasetu ei olisi käytössä.

Työnantajan edustajat

- 98 % työnantajista on täysin tai melko samaa mieltä, että lounastauko on tärkeä asia työtehokkuuden kannalta.
- 95 % työnantajista pitää erittäin tai melko tärkeänä, että työntekijä syö työpäivän aikana kunnollisen aterian.
- 96 % työnantajista on sitä mieltä, että lounasetu lisää työntekijöiden hyvinvointia.
- 83 % työnantajista on sitä mieltä, että lounasetu on kustannustehokas etu työhyvinvoinnin lisäämiseksi.
- 77 % työnantajista uskoo, että työntekijät käyvät useammin ravintolassa, koska heillä on lounasetu.

Ravintoloitsijat

- 84 % ravintoloitsijoista pitää lounasetua hyvänä järjestelmänä.
- 68 % ravintoloista vastaanottaa lounasedun maksuvälineenä siksi, että asiakkaat toivovat sitä.
- 63 % ravintoloitsijoista vastaanottaa lounasedun maksuvälineenä kasvattaakseen asiakkaiden määrää.
- 61 % ravintoloitsijoista uskoo lounasedun lisäävän asiakasuskollisuutta.

Lisätiedot

Edenred Finland Oy, toimitusjohtaja Markus Mustelin, puh. 040 517 5037 tai markus.mustelin@edenred.com

__________________________________________________________________

Edenred on maailman johtavin prepaid-maksuvälineratkaisujen tarjoaja, joka kehittää palveluja työntekijöiden hyvinvoinnin ja organisaatioiden toiminnan tehostamiseksi. Edenred on henkilöstöetujen kansainvälinen, johtava toimija. Ensimmäiset lounassetelit Edenred lanseerasi Ranskassa jo vuonna 1962. Edenred kasvoi vuonna 2012 10,1 prosenttia.  Edenred toimii viidellä mantereella, 40 maassa ja yhteensä 6 600 työntekijän voimin. Globaalisti Edenredillä on 530 000 yritysasiakasta ja 34,5 miljoonaa edunsaajaa. Suomessa Edenredin valikoimaan kuuluvat tuotteet Ticket Duo, Ticket Restaurant, Ticket Mind&Body, Fruitbox ja Delicard. Suomessa Edenredillä on 19 työntekijää, 7 000 yritysasiakasta ja 70 000 edunsaajaa. Suomessa Edenredin henkilöstöetukortit käyvät yli 4 500 liikunta- ja kulttuuripaikassa sekä 20 000 ruokailupaikassa. www.edenred.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs