Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kutsu: Tervetuloa kansainväliseen kuivakäymäläseminaariin TAMKiin 19.–22.8.2015! Entä jos jokaisella käymälävierailulla saisikin aikaan hyvää?

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kutsu: Tervetuloa kansainväliseen kuivakäymäläseminaariin TAMKiin 19.–22.8.2015! Entä jos jokaisella käymälävierailulla saisikin aikaan hyvää?

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2015 klo 07:00
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Aika: 19.­­22.8.2015
Paikka: Tampereen ammattikorkeakoulu, Teiskontie 33/Kuntokatu 3
Lehdistötilaisuus: TAMK, Taulukabinetti, keskiviikko 19.8. klo 11.30

Kuivakäymäläkonferenssissa eri maiden alan toimijat esittelevät uusia innovaatioitaan. Esillä on myös Tammerfestissäkin kokeilussa ollut suomalainen kiertävä ekokäymälä Keko. Konferenssissa käsitellään kahta tärkeää aihetta: kestävää sanitaatiota ja kuivakäymäläteknologian roolia sen toteutumisessa.

Käymäläseura Huussi ry:n järjestämään monitieteellisen seminaariin on tulossa noin 150 osallistujaa 34 eri maasta. Pääpuhujina ovat tutkijatohtori Dana Cordell University of Technology Sydney-yliopistosta ja professori Naoyuki Funamizu Hokkaidon yliopistosta.

Ravinteet kiertoon turvallisesti

Pilotointivaiheessa oleva Keko-kuivakäymälä on ollut käytössä kesällä ympäri Suomea. Tampereen ammattikorkeakoulun ympäristötekniikan opiskelijat ovat kuljettaneet koottavaa kuivakäymälää eri ulkoilmatapahtumissa. Käymälä testattiin kesällä myös kovassa rankkasateessa Tammerfestissä.

- Kesän festarikokemukset Keko-käymälästä ovat olleet hyviä. Projektissa jaetaan tietoa ekologisesta kuivasanitaatiosta ja ravinnekierron merkityksestä. Yksi käynti Kekossa säästää 5 litraa puhdasta vettä, kertovat laboratorioinsinööri Renja Yrjönen ja yliopettaja Eeva-Liisa Viskari TAMKin Environmental Engineering -koulutuksesta.

Dry Toilet 2015 toimii foorumina erityisesti tiedemaailman asiantuntijoille, viranomaisille ja ruohonjuuritason toimijoille, jotka kokoontuvat keskustelemaan ympäristö- ja sanitaatioalan haasteista ja ratkaisuista.

Kansainvälisen konferenssin yhteydessä järjestetään myös Kuivakäymälä – toimiva ratkaisu -seminaari keskiviikkona 19.8. Suomen tilanteeseen pureutuvassa seminaarissa ovat esillä kuivakäymäläteknologian tuoreimmat näkökulmat sanitaatioon, jätevesien käsittelyyn ja ravinnekiertoon liittyvissä teemoissa. Konferenssien yhteydessä pidetään laitenäyttely 19. - 20.8.2015.

Keko-kuivakäymäläsysteemi: www.keko.fi

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Karoliina Tuukkanen, Käymäläseura Huussi ry / Global Dry Toilet Association of Finland, p. 045 875 3576, karoliina.tuukkanen@huussi.net
www.huussi.net, www.drytoilet.org

Laboratorioinsinööri Renja Yrjönen, TAMK, renja.yrjonen@tamk.fi, p. 050 345 0759
Yliopettaja Eeva-Liisa Viskari, TAMK, eeva-liisa.viskari@tamk.fi, p. 040 846 9452

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs