Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » KUTSU MEDIALLE: Vapaaehtoistoiminta osana kunnan vanhuspalveluja Mikkelin seudulla

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

KUTSU MEDIALLE: Vapaaehtoistoiminta osana kunnan vanhuspalveluja Mikkelin seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 13:37
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ikäosaavat palvelualueet Etelä-Savossa -hanke on edistänyt vapaaehtoistoimintaa osana Mikkelin seutusoten vanhuspalveluja.

Esimerkiksi Mäntyharjussa vapaaehtoistyö on tullut osaksi palvelukeskuksen toimintaa, Pertunmaalla yhteyshenkilöt huolehtivat tarpeiden ja toiminnan kohtaamisesta, Hirvensalmella on keskitytty etenkin saattohoitoon. Kangasniemellä on koulutettu vapaaehtoisia, jotka vierailevat ryhmäkodissa säännöllisesti ja Mikkelissä on luotu vahvaa verkostoa vapaaehtoistoiminnan pohjaksi.

Median edustaja, tervetuloa seminaariin kuulemaan lisää siitä, millaista vapaaehtoistoimintaa kuntien vanhuspalveluissa viriää!


AUTTAMINEN ANTAA HYVÄN MIELEN – VAPAAEHTOISTOIMINTA OSANA KUNNAN VANHUSPALVELUJA

Päivä: 20.11.2014
Aika: 12.00–15.45
Paikka: Mikpoli-auditorio, Patteristonkatu 2, Mikkeli

”Toivoo, että jos itse on joskus tuossa tilanteessa, niin löytyisi vapaaehtoisia”, ”Tuntee olevansa tärkeä”, ”Antaessaan saa”, ”Sisältöä elämään”, ”Kun on itse saanut, haluaa antaa toisille”. Muun muassa näin kertovat eteläsavolaiset vapaaehtoiset siitä, mikä heitä motivoi ikäihmisten auttamiseen.

Ikäosaavat palvelualueet Etelä-Savossa -hanke on edistänyt vapaaehtoistoimintaa osana Mikkelin seutusoten vanhuspalveluja. Hankkeen päättyessä vuoden 2014 lopussa vapaaehtoistoiminnan kehittäminen jatkuu kunnissa.

Seminaarissa esitetään näkökulmia jatkokehittämiseen ja ratkotaan haasteita, jotka liittyvät toiminnan sopeuttamiseen pysyväksi osaksi kuntien vanhuspalveluja.


OHJELMA

12.00 - 12.05 Seminaarin avaus, projektipäällikkö Tuulikki Hassinen-Ali-Azzani

12.05 – 12.15 Musiikkiesitys

12.15 - 13.00 Ikäosaaminen käyttöön, Arja Jämsén, yksikön johtaja, Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

13.00 - 13.45 Vapaaehtoistoiminnan vaikutukset ja vaikuttavuus vanhustyössä, Jarkko Utriainen, projektipäällikkö, Autismi- ja Aspergerliitto ry

13.45 - 14.00 Keskustelua ja kysymyksiä aamupäivän aiheista

14.00 - 14.30 Kahvitauko, vapaata verkostoitumista

14.30 - 15.15 Kuntien edustajat paneelissa: Vapaaehtoistoiminnan rakentumisen haasteet Mikkelin seutusoten vanhuspalveluissa

15.15 - 15.30 Kysymyksiä yleisöltä

15.30 - 15.45 Päätöspuheenvuoro, koulutusjohtaja Katri Ryttyläinen-Korhonen

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Seminaarin järjestää Ikäosaavat palvelualueet Etelä-Savossa -hanke, jota rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ESR ja Etelä-Savon ELY-keskus. Yhteistyökumppanina on Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tuula Niemeläinen, projektityöntekijä, Mamk, p. 040 643 4500, tuula.niemelainen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs