Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kutsu lehdistötilaisuuteen: EMMA avaa syksyn päänäyttelyn: Carol Rama / Polte

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu lehdistötilaisuuteen: EMMA avaa syksyn päänäyttelyn: Carol Rama / Polte

Kutsu.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 15:38
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

Kutsu lehdistötilaisuuteen.

 

Aika: Tiistai 13.10.2015 klo 10

Paikka: Näyttelykeskus WeeGee, Wirkkala-kabinetti, Ahertajantie 5, Espoo, Tapiola

EMMA - Espoon modernin taiteen museo kutsuu median edustajat EMMAssa 14.10.2015 avautuvan syksyn päänäyttelynsä Carol Rama / Polte lehdistötilaisuuteen. Näyttely on esillä 10.1.2016 asti.

Lehdistötilaisuudessa medialla on mahdollisuus kuulla ja haastatella kiertonäyttelyn kuraattoreita Terasa Grandasta (MACBA - Barcelonan nykytaiteenmuseo) ja Paul B. Preciadoa sekä tutustua näyttelyyn ennakkoon. Tilaisuudessa EMMAn puheenvuoron antaa museonjohtaja Pilvi Kalhama.

Lehdistötilaisuudessa on lisäksi tavattavissa taiteilija Alma Heikkilä, jonka näyttely avautuu EMMAn Areena-tilassa 14.10.2015. Medialla on mahdollisuus tutustua myös hänen näyttelyynsä ennakkoon.

 

Carol Rama / Polte: 

EMMA esittelee feministisen avantgarde-taiteen edelläkävijän, Carol Raman (s. 1918), taidetta taiteilijan ensimmäisessä laajassa retrospektiivisessa kiertonäyttelyssä. Näyttelyssä on esillä noin 200 teoksen kokonaisuus hänen tuotannostaan vuosilta 1936–2005.

Carol Rama oli modernismin ajan naistaiteilija, joka loi omaa taidettaan kaanonin ulkopuolella lokeroitumatta 1900-luvun taidesuuntauksiin. Tästä johtuen hän jäi suurelle yleisölle tuntemattomaksi, vaikka hänet tunnettiin aikoinaan hyvin avantgardistisissa taide- ja seurapiireissä. Carol Rama kuoli kotonaan Torinossa 25.9.2015, vain hetki ennen näyttelyn avautumista EMMAssa.

Nykypäivän katsojalle Raman herkkä ja psykologisesti latautunut taide avautuu omaehtoisena ja riippumattomana avantgarde-taiteena, jota formaalit säännöt eivät ole pidätelleet. Raman kantavat teemat – seksuaalisuus, hulluus, fetisismi, eläimellisyys, elämä ja kuolema – puhuttelevat ja koskettavat juuri nyt.

Virallisen taidehistorian ja taidekentän vuosikymmenten ajan ylenkatsoman Carol Raman taide ”löydettiin” uudelleen ensi kerran 1980-luvulla. Nykyään häntä pidetään taiteilijana, jonka tuotanto on vaikuttanut moniin seuraavan polven taiteilijoihin kuten Cindy Shermaniin, Kara Walkeriin, Sue Williamsiin, Kiki Smithiin ja Elly Strikiin. Rama on esiintynyt lukuisissa yhteisnäyttelyissä muun muassa Louis Bourgeoisin rinnalla ja hänelle myönnettiin Venetsian biennaalin elämäntyöpalkinto vuonna 2003.

Näyttely on MACBA – Barcelonan nykytaiteenmuseon, MAMVP – Pariisin kaupungin modernin taiteen museon ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon tuottama. MACBAn ja EMMAn näyttelykokonaisuuden ovat kuratoineet Teresa Grandas (MACBA) ja Paul B. Preciado. Näyttelystä valmistui laaja julkaisu vuoden 2015 alussa. Näyttelykierto jatkuu EMMAn jälkeen Irlantiin, Dublinin Irish Museum of Modern Art IMMAan ja Carol Raman kotikaupunkiin Torinoon GAM - Galleria Civica d’Arte Moderna e Contemporaneaan.  

 

Tilaisuudessa on tarjoilu.

 

Ilmoittautuminen: Toivomme median edustajien ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: esa.takala@emma.museum

 

Kuvamateriaalihttp://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Carol+Rama/

salasana: emmamuseum

 

Lisätietoja lehdistötilaisuudesta:

Esa Takala, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, EMMA
esa.takala@emma.museum p. 043 825 0021

Lisätietoja näyttelystä:

Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emma.museum p. 040 533 4070

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs