Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kommentti Kela-tukien muutoksiin: Allergia- ja astmaliitto allergiaperheiden puolella

Allergia- ja Astmaliitto ry

Kommentti Kela-tukien muutoksiin: Allergia- ja astmaliitto allergiaperheiden puolella

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2012 klo 09:44
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Kela on tiukentanut allergiaperheiden tukia mm. ruoka-allergiaa sairastavien osalta. Allergia- ja astmaliitto painottaa vastustaneensa tukien tiukennoksia.

Kela tiedotti tiukentaneensa allergiaperheiden saamia tukia. Kelan mukaan ruoka-allergiaa sairastavat lapset voivat saada vammaistukea vain, jos heillä on vaikea maito- tai vilja-allergia.

Lievät, viiveellä tulevat allergiaoireet eivät oikeuta tukeen. Atooppista ihottumaa sairastavan lapsen osalta tuen saanti edellyttää, että atooppinen ihottuma on vaikeahoitoinen ja laaja-alainen, ja siihen tarvitaan säännöllisiä erikoishoitoja kuten vahvoja kortisonivoiteita, valohoitoa tai sairaalajaksoja.

Asiaa on uutisoitu  mediassa ja joidenkin tekstien mukaan Kela teki yhteistyötä Allergia- ja astmaliiton kanssa tiukentaessaan tukiehtoja.

Allergia- ja astmaliitto oli mukana asiaa pohtineessa asiantuntijaryhmässä, mutta liiton ehdoton linjaus oli, että allergiaperheiden tukia ei tiukenneta. Kela teki lopullisen päätöksen, joka oli siis liiton linjan vastainen.

 

Kelan tiedote

www.allergia.fi

 

 

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs