Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kirkon keskusteluapu päivystää jouluna, palvelulla uudet verkkosivut

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon keskusteluapu päivystää jouluna, palvelulla uudet verkkosivut

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 08:42
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon keskusteluapua on tarjolla tänä jouluna neljällä kanavalla. Kuuntelija on paikalla puhelimen, chatin, nettikirjeen tai perinteisen kirjeen päässä – suomeksi ja ruotsiksi. Kirkon keskusteluavun palvelut löytyvät nyt uudelta yhteiseltä sivulta www.kirkonkeskusteluapua.fi, josta löytyvät myös keskusteluavun yhteystiedot ja aukioloajat. Jouluna keskusteluapu päivystää seuraavasti:

  • Palveleva puhelin: 01019 0071 joka ilta klo 18–01 (Viikonloppuisin päivystys jatkuu yöllä klo 03 saakka)
  • Palveleva chat: viikoilla 52 ja 53 ma-pe klo 16–20

Idyllin tavoittelu aiheuttaa paineita

Joululta toivotaan usein kaunista ja monin tavoin täydellistä perheen yhteistä juhlaa. Tämän idyllin tavoittelu aiheuttaa monille paineita ja toisaalta ristiriitaa, kun oma joulu ei näytä eikä tunnu täydelliseltä.

Raskaan elämäntilanteen tai murheiden kanssa ei kannata jäädä yksin, sillä usein toisen kanssa puhuminen helpottaa oloa. Kirkon keskusteluavun koulutetut päivystäjät pyrkivät löytämään yhdessä yhteydenottajan kanssa hänen tilanteeseensa parhaiten sopivia ratkaisuja. Yhteyttä voi ottaa halutessaan nimettömästi ja käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

”Joulustressin keskellä tahdomme Kirkon keskusteluavun päivystäjien joukolla toivottaa joulurauhaa. Etsimme mielellämme kanssasi lepoa, iloa ja hyvää joulumieltä. Joulurauha voi löytyä, vaikkei ole ehtinytkään saada kaikkea kauniiksi ja ehjäksi”, kertoo verkkotyön koordinaattori Henna Ahlfors.

 Apua tarjolla myös verkossa ja postitse

Verkossa keskusteluapua voi hakea ympäri vuorokauden. Palveleva netti on nettikirjepalvelu, jossa päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa, myös jouluna. Facebookissa toimivassa Palvelevassa chatissa voi puolestaan keskustella reaaliaikaisesti päivystäjän kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia eikä työntekijä näe käyttäjän henkilöllisyyttä. Chatin käyttäminen ei vaadi kirjautumista Facebookiin.

Palvelevan puhelimen ja verkon keskustelukanavien lisäksi kirkko tarjoaa vuoden ympäri keskusteluapua myös perinteikkäästi kirjepostilla. Tänä vuonna aloittanut uusi keskusteluavun muoto Palveleva kirje tarjoaa mahdollisuuden käsitellä elämäntilannettaan luottamuksellisesti kirjeen muodossa. Päivystäjä vastaa kirjeisiin, kunhan lähettäjä on liittänyt mukaan kirjeeseen oman osoitteensa. Palvelevaan kirjeeseen voi lähettää postia osoitteella:

Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki

 

Lisätietoja:

Puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert, p. 050 3264789

Verkkotyön koordinaattori Henna Ahlfors, 050 3269 012

Koordinator för sociala medier, Simon Lampenius, 050 3624 005 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs