Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kansainvälisen adoption kautta etsitään perheitä lapsille

Pelastakaa Lapset ry

Kansainvälisen adoption kautta etsitään perheitä lapsille

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 09:01
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Adoptionhakijoita tarvitaan Suomessa. Pelastakaa Lasten adoptioyhteistyömaissa Bulgariassa, Filippiineillä, Thaimaassa, Kiinassa sekä Kirgisiassa on lapsia vailla pysyvää perhettä.

Pakolaiskriisi Euroopassa on herättänyt suomalaisten kiinnostuksen lasten auttamiseen. Pelastakaa Lapset on saanut lukuisia tiedusteluja mahdollisuuksista ryhtyä adoptionhakijaksi ja auttaa siten pakolaiskriisin kohdanneita lapsia eri maissa.

Pelastakaa Lapset -järjestön kanta on, että kansainvälisiä adoptioita ei tule toteuttaa alueilla, joissa vallitsee yhteiskunnalliset poikkeusolosuhteet esimerkiksi luonnonkatastrofien, sotien, pakolaiskriisien tms. syiden vuoksi, jolloin lapsiin kohdistuu erityisen suuria riskejä lapsikaupalle.

Suomalaisia adoptionhakijoita kuitenkin tarvitaan. Tälläkin hetkellä Pelastakaa Lasten adoptioyhteistyömaissa on lapsia vailla pysyvää perhettä. Etsimme adoptionhakijoita  kaikkiin kontakteihimme: Bulgariaan, Filippiineille, Thaimaahan, Kiinaan sekä Kirgisiaan. Perheitä vailla on erityisesti leikki-ikäisiä tai sitä vanhempia lastenkoti- tai sijaisperhetaustaisia yksittäisiä lapsia sekä sisarussarjoja.

Adoptioprosessi on monivaiheinen ja haasteellinenkin adoptionhakijoille, mutta viranomaisten ja adoptionhakijoiden yhteisenä tavoitteena on varmistaa että adoptio toteutuu lapsen edun mukaisesti. Odotusajat vaihtelevat yleensä 1 – 3 vuoteen. Tilanteissa, joissa adoptionhakijoilla on lapsen terveydentilaa tai ikää koskevia erityisiä toiveita, odotusajat voivat olla tätä pidempiä.

Infotilaisuuksia kansainvälisestä adoptiosta

Kansainvälinen adoptio on kansainvälistä lastensuojelua ja adoptiovanhemmuus on erityistä vanhemmuutta. Tervetuloa kuulemaan mahdollisuuksista ryhtyä Pelastakaa  Lasten adoptionhakijaksi Kansainvälinen adoptioprosessi tutuksi -infotilaisuuksiin Helsingissä 26.10.2015 klo 13 – 16 ja 2.12.2015 klo 16 – 19 osoitteessa: Koskelantie 38, 00610 Helsinki. Järjestämme lisäksi maakohtaisia infotilaisuuksia Bulgarian, Filippiinien, Thaimaan, Kiinan ja Kirgisian adoptioista.

Lisätietoja infotilaisuuksistamme:  http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/lastensuojelutyo/adoptiot/tapahtumat/

Lisätietoa: 

Irene Pärssinen-Hentula, Kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö,

Pelastakaa Lapset ry,  irene.parssinen-hentula@pelastakaalapset.fi

puh. 040 520 4823

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry,

puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs