Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Halisten nuorisotila varmistui – ovet auki ehkä jo ennen joulua

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Halisten nuorisotila varmistui – ovet auki ehkä jo ennen joulua

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Halisten alueelle pitkään kaivattu nuorisotila toteutuu. Turun kaupungin omistaman Kuuvuoren nykyisen nuorisotilan toiminta siirtyy nyt Halisten puolelle liikekeskukseen, jossa nuorisotila saattaa aueta jo vuoden lopulla, kuitenkin varmasti vuoden 2017 alussa.

Turun nuorisolautakunta päätti 28.1.2016 osaltaan hyväksyä Kuuvuoren nuorisotilojen korvaavien tilojen hankekuvauksen ja esitti Kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluille korvaavan tilan vuokrausta aluksi viiden vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella. Sopiva tila löytyi kilpailutuksen kautta ja nuorisotilan siirto Kuuvuoresta Halisiin varmistui.

– Tämä tuntuu ihan henkilöhtaiseltakin voitolta. Halisissa nuorisotilalle on ollut akuutti tarve, sillä alueella ei ole juuri virikkeitä nuorille ja siellä on paitsi kantasuomalaisia, myös hyvin paljon maahanmuuttajataustaisia nuoria useista eri kulttuureista. Tein kulttuurituotannon lopputyönikin (Humak) alueen nuorten palvelutarpeista, ja oma nuorisotila ja sen tuomat positiiviset vaikutukset nousivat haastatteluissa vahvasti esiin, sanoo nuorisolautakunnan puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Muhis Azizi, joka teki aloitteen Halisten nuorisotilasta alun perin kaksi vuotta sitten.

Uusi nuorisotila aukeaa hyvien kulkuyhteyksien päähän, Halisten kerrostaloasutuksen tuntumaan Gregorius IX:n tie 8:ssa sijaitsevan liikekeskuksen entiseen pubiin.

– Halisten nuorisotilaa voi ehdottomasti pitää tämän kauden nuorisolautakunnan yhtenä suurimpana tavoitteena, ja nyt se toteutuu varmasti, Azizi iloitsee.

Varsinais-Suomen Punainen Risti ja Turun kaupungin nuorisopalvelut tulevat pyörittämään toimintaa yhteistyössä myös uudessa tilassa. Halisten nuorisotilassa on tarkoitus alusta asti alkaa suunnitella toimintaa yhdessä nuorten ja heidän huoltajiensa kanssa. Azizin mukaan jo syrjäytymisen ja radikalisoitumisen estämiseksi on tärkeää, että tilasta rakentuisi alueen asukkaille yhteinen avoin kokoontumispaikka, Halisten oma olohuone, jonka toiminnassa kaikki voivat olla mukana. Alueen nuoret ovat jo pitkään kaivanneet paikkaa, jossa kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset nuoret voisivat kohdata toisiaan, harrastaa ja järjestää toimintaa yhdessä.

 

Lisätiedot:

puheenjohtaja Muhis Azizi
puh. 040 961 6769
Nuorisolautakunta
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs