Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto

Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2014 klo 15:54
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry:lle Yhteiskunnallinen yritys -merkin. Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry tuottaa asumispalvelua, tuetun työn palvelua sekä työhönvalmennusta kehitysvammaisille henkilöille.

– Yhteiskunnallinen yritys-merkkiä voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia, ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän. Aula-työkotien Kannatusyhdistyksen missio on antaa kehitysvammaisille ihmisille valmiuksia ja mahdollisuuksia hyvään ja itsenäiseen elämään, kertoo Yhteiskunnallinen yritys -merkin kehityspäällikkö Kimmo Nekkula Suomalaisen Työn Liitosta.

Asumispalvelussa Aulan Avainringissä seitsemän asukasta asuu tavallisessa asuntokannassa itsenäisesti. Aulan Avainringin sosiaalinen isännöitsijä tukee asukkaita tukiverkoston luomisessa, yhteiskuntaosallisuudessa, lähiyhteisöihin tutustumisessa ja liittymisessä sekä asukkaiden keskinäisessä yhteisöllisyydessä.

Tuetun työn palvelussa työhönvalmentajat tukevat kehitysvammaisia asiakkaita työpaikan etsimisessä ja työssä pysymisessä. Työhönvalmennus tarjoaa monipuolista työtä ja valmennusta. Tavoitteena on yhteisöllisyyden kautta vahvistaa asiakkaiden työelämätaitoja, sosiaalisia taitoja ja osallisuutta yhteiskuntaan. Työtaitoja kehitetään keittiö- ja siivousvalmennuksessa, kutomossa, leipomossa sekä työhönvalmennusryhmissä. Aula-työkodista suuntaudutaan tekemään työtä koko ajan enemmän talon ulkopuolelle ja sitä kautta pääsemään osaksi yhteiskuntaa.

– Haimme merkkiä, koska toivomme siitä olevan hyötyä meille esimerkiksi markkinoinnissa ja brändäyksessä sekä tuovan lisää yhteistyötä erilaisten yhdistysten ja yritysten kanssa, kehitysjohtaja Maria Kullberg kertoo.

Lisätietoja

www.aula-tyokoti.fi

Maria Kullberg, kehitysjohtaja, Aula-kotien Kannatusyhdistys ry, 044 783 8024 maria.kullberg@aula-tyokoti.fi

Kimmo Nekkula, kehityspäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 570 4893, kimmo.nekkula@avainlippu.fi

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on 2414 yritys- tai yhteisöjäsentä. www.avainlippu.fi

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Lista kaikista Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy liiton kotisivuilta http://www.avainlippu.fi/liiton-merkit/yhteiskunnallinen-yritys/yhteiskunnalliset-yritykset

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs