Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Arttu-kuntalaiskysely postitetaan 1200 lappeenrantalaiselle

Lappeenrannan kaupunki

Arttu-kuntalaiskysely postitetaan 1200 lappeenrantalaiselle

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2015 klo 10:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Tiedote, Lappeenrannan kaupunki, 27.3.2015 

Kuntalaisten suhtautumista kotikaupunkiinsa selvitetään 

Arttu-kuntalaiskysely postitetaan 1200 lappeenrantalaiselle 

Kaikkiaan 1200 lappeenrantalaista saa lähiaikoina postitse Arttu-kuntalaiskyselyn, jossa kysytään vastaanottajan käsityksiä omasta kotikaupungista ja sen tavasta hoitaa asioita. Samalla selvitetään, mitä vastaajat ajattelevat kunnallisista palveluista ja miten he osallistuvat kuntansa päätöksentekoon. Postikyselyn saaja voi vastata kyselyyn myös sähköisesti. 

Kysely on osa kunnissa toteutettuja ja tulevia uudistuksia arvioivaa laajaa ARTTU2-tutkimusohjelmaa, jossa seurataan kuntien kehitystä vuoteen 2018 saakka. Tutkimusohjelmassa on mukana 40 kuntaa ja kysely lähetetään kaikkiaan 31 950 kansalaiselle. 

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen kannustaa kaikkia kirjeen saajia vastaamaan kyselyyn.

– Nyt on hyvä mahdollisuus vaikuttaa ja sanoa mielipiteensä siitä, mitä palveluja kaupungin tulee erityisesti kehittää ja mistä voidaan tinkiä. Vastauksia käytetään päätöksenteon tukena, kun Lappeenrannan palveluja kehitetään jatkossa, Heinonen toteaa. 

Edelliset vastaavanlaajuiset kyselyt tehtiin vuosina 2008 ja 2011. Lappeenrannan kaupunki oli mukana myös edellisessä, vuonna 2011 toteutetussa ARTTU-kuntalaiskyselyssä. Lappeenrannassa vastausprosentti oli 40, kun valtakunnallinen vastausprosentti oli 40,1. 

Kuntaliiton tutkimuspäällikön Marianne Pekola-Sjöblomin mukaan tutkimuksen kattavuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi kyselyn vastausprosentti pitäisi saada mahdollisimman korkeaksi.

– Nyt toteutettava kysely on yksi laajimmista kuntalaisten näkemyksiä kartoittavista selvityksistä. Ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa alkukesällä 2015, Pekola-Sjöblom kertoo. 

Kuntakohtaiset otokset vaihtelevat 250:sta 1900 henkilöön. Otosten kokoon vaikuttaa kuntakoon lisäksi toteutettujen kuntaliitosten laajuus. 

Tutkimusohjelmassa on mukana: Askola, Espoo, Hattula, Hirvensalmi, Hollola, Hämeenlinna, Inari, Jyväskylä, Kankaanpää, Keitele, Kemiönsaari, Keuruu, Kokkola, Kotka, Kurikka, Kuusamo, Lappeenranta, Lempäälä, Liperi, Mikkeli, Mustasaari, Nivala, Oulu, Paltamo, Parkano, Petäjävesi, Pudasjärvi, Raasepori, Raisio, Rautalampi, Salo, Sipoo, Säkylä, Tampere, Tornio, Turku, Vaasa, Vantaa, Vimpeli ja Vöyri. 

Tutkimuksessa arvioidaan uudistusten vaikutusta kuntakenttään 

Kunnissa toteutettujen ja tulevien uudistusten arviointitutkimusohjelma 2014–2018 eli ARTTU2 on useasta osaprojektista koostuva tutkimuskokonaisuus. Sen tavoitteena on tuottaa systemaattista ja vertailukelpoista tutkimustietoa kuntia koskevien uudistusten ja kehittämistoiminnan vaikutuksista.

Tutkimuksessa selvitetään, miten uudistukset ovat vaikuttaneet kuntien palveluihin, talouteen, demokratiaan ja johtamiseen, henkilöstövoimavaroihin sekä elinvoimaan.

Ohjelmassa mukana olevat 40 tutkimuskuntaa edustavat erikokoisia ja -tyyppisiä kuntia eri puolilta Suomea. ARTTU2 on jatkoa vuosina 2008–2012 toteutetulle, vastaavantyyppiselle Paras-arviointitutkimusohjelmalle. Ohjelma on eri tutkimus- ja rahoittajatahojen yhteinen, ja sitä koordinoi Kuntaliitto. 

Lisätietoja: 

Lappeenrannan kaupunki

kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 581 1998
markku.heinonen@lappeenranta.fi 

Kuntaliitto

tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom, puh. 050 337 5634
projektikoordinaattori Miska Smolander, puh. 050 386 4128 

 

Lisätietoja tutkimusohjelmasta: www.kunnat.net/arttu2
Lisätietoja kuntalaistutkimuksesta: www.kunnat.net/arttu2 > Osaprojektit > Kuntalaistutkimus

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs