Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Aamukorva tuo apua pääsiäispyhien yksinäisille vanhuksille

HelsinkiMissio

Aamukorva tuo apua pääsiäispyhien yksinäisille vanhuksille

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2012 klo 15:13
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMission auttavan puhelimen Aamukorvan tilastoissa näkyy vuosittain pääsiäispyhinä jopa 50 % piikki vanhusten puheluissa. Kaupunkilaisten lähtiessä lomille tuhannet yksinäiset seniorit jäävät ilman ihmiskontakteja.

- Tänäkin pääsiäisenä moni tytär ja poika on kadonnut jäljettömiin, muistuttaa HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen. - Juhlapyhät antavat meille mahdollisuuden kiireettömään hetkeen omien vanhempiemme tai ikääntyneiden sukulaisten tapaamiseen. Kysymys on arvovalinnasta, jossa onnelliseksi tulee kaksi osapuolta: oma vanhuksesi, mutta ehkä vielä enemmän sinä.

Yksinäisiä senioreita palvelevat HelsinkiMissiossa ympäri vuoden auttava puhelin, keikkamuotoinen apu ja seura sekä tukihenkilöt ja virikeryhmät. Aamukorvassa päivystää koulutettu vapaaehtoinen kuuntelija vuoden jokaisena aamuna klo 5-9.

Sadat seniorit kaipaavat juttuseuraa aamun hiljaisina tunteina. Kun ei ole ketään, kelle edes sanoa hyvää huomenta, on lohdullista saada aamun pitkiin tunteihin juttuseuraa Aamukorvassa. Joillekin jopa soitetaan Aamukorvasta päin.

- Järjestömme tukitoimet eivät kuitenkaan poista jokaisen omaa vastuuta lähimmistään, Valtonen toteaa.

Seuraa pyhiksi ei kehdata pyytää

HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnassa näkyy myös se, etteivät yksinäisimmät seniorit kehtaa pyytää seuraa pääsiäiseksi, “kun kaikilla varmasti on omia menoja silloin.” Vaikka järjestöön tulevat keikka-apupyynnöt senioreilta tuplaantuvat kevään ja valon myötä, seniorit ovat ihmeissään, jos joku vapaaehtoisauttaja haluaa pyhäaikaan tulla heitä tapaamaan.

Aamukorva päivystää vuoden jokaisena aamuna klo 5-9, numerossa 09 25 28 2730, normaalilla puhelumaksulla.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Helena Hulkko, puh. 050 582 22 11, helena.hulkko@gmail.com

 

 

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii pääosin pääkaupunkiseudulla noin 90 työntekijän ja yli 1600 koulutetun vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs