Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » A-klinikkasäätiö käynnistää yt-neuvottelut Espoon A-klinikalla ja nuorisoasemalla

A-klinikkasäätiö

A-klinikkasäätiö käynnistää yt-neuvottelut Espoon A-klinikalla ja nuorisoasemalla

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 08:00
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

A-klinikkasäätiö käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Espoon A-klinikalla ja nuorisoasemalla. Neuvottelut koskevat A-klinikan koko henkilöstöä ja Espoon nuorisoaseman tukipalveluhenkilöstöä. Neuvottelujen piirissä on yhteensä 11 henkilöä.

Syksyllä 2014 käytyjen yt-neuvotteluiden perusteella tehdyt säästötoimet ovat osoittautuneet riittämättömiksi ja nyt käynnistyvillä neuvotteluilla tavoitellaan noin 160 000 euron vuosittaista säästöä henkilöstökuluihin. Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on neljä henkilötyövuotta.

Espoon A-klinikka tarjoaa avohoitoa päihde- ja muista riippuvuuksista kärsiville täysi-ikäisille henkilöille ja heidän läheisilleen. Yksikössä toteutetaan päihdekuntoutusta, ajokelpoisuuden päihdearviointeja ja työkyvynarviointitutkimuksia. Espoon A-klinikan asiakaskuntia ovat Espoo, Kauniainen ja kuntayhtymä Karviainen. Espoon A-klinikalla työskentelee psykologeja, sairaanhoitajia, sosiaaliterapeutti ja lääkäri.

Espoon kaupunki kilpailutti päihdehuollon ostopalvelunsa vuonna 2014. Kaupungin avohoitopalveluiden ostot A-klinikkasäätiöltä ovat vähentyneet kilpailutuksen myötä noin yhteen viidesosaan aikaisemmasta. Espoon kaupunki pyrkii hoitamaan avohoidon ja laitosvieroituksen tarpeessa olevat kuntalaiset mahdollisimman pitkälti kunnan
omissa palveluissa, jolloin palvelujen hankinta ostopalveluina vähenee.

Yt-neuvottelut käynnistyvät 16.3. ja ne kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Lisätietoa:
Teemu Tiensuu, aluejohtaja, A-klinikkasäätiön Uudenmaan palvelualue, p. 040 5520 495, teemu.tiensuu(at)a-klinikka.fi

A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö ja asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja muita psykososiaalisia ongelmia. Samalla A-klinikkasäätiö parantaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa.
 
www.a-klinikka.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs