Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Uusi kodin sisustamisen ja kunnostamisen, taiteen sekä keräilyn suurtapahtuma Tampereella

Tampereen Messut

Uusi kodin sisustamisen ja kunnostamisen, taiteen sekä keräilyn suurtapahtuma Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 16:51
Julkaisija: Tampereen Messut

TAIDE JA TUOREET SISUSTUSRATKAISUT TEKEVÄT VIIHTYISÄN KODIN

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 4.–6.10.2013 järjestettävä suurtapahtuma kokoaa yhteen KotiVisio-messut, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy -tapahtuman. Kattava kolmen tapahtuman kokonaisuus takaa sen, että taide ja kotona viihtymisen teemat kulkevat rinnakkain koko messuviikonvaihteen ajan.

Messuvieraat pääsevät samalla lipulla samana päivänä kaikkiin kolmeen tapahtumaan. Kyseessä on samalla ensimmäinen messuviikonvaihde, jolloin kuluttajat pääsevät tutustumaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen syyskuussa 2013 valmistuneeseen uuteen E-halliin.

KotiVisio esittelee tuotteet, trendit ja palvelut viihtyisän kodin laittajalle

Uudet KotiVisio-messut esittelevät viihtyisän tilan vinkkejä ja toimivan kodin ratkaisuja, olipa kohteena sitten pieni yksiö tai suurempi tila. Messujen ohjelma ja teema-alueet keskittyvät kodin viihtyvyyden teemoihin ennennäkemättömän laajasti.

– KotiVision kantavana ajatuksena on laaja näkemys kodin viihtyisyyteen ja toimivuuteen vaikuttavista asioista. Kaunis ja käytännöllinen tila syntyy paitsi esineistä ja huonekaluista myös valaistuksesta. Ilman laatu, huoneen lämpötila, tarkoituksenmukaiset pintaratkaisut ja käytännölliset säilytysjärjestelmät ovat merkittävä osa kotona viihtymistä. Messut tarjoavat tuoreita ratkaisuja kaikille oman kodin sisustamisesta, kunnostamisesta ja päivittämisestä kiinnostuneille, toteaa KotiVision projektipäällikkö Annina Niemi Tampereen Messut Oy:stä.

Myös messuilla vieraileva sisustusarkkitehti Marko Paananen kehottaa käyttämään kodinsisustuksessa rohkeasti omaa persoonaa, tuntumaa ja seuraamaan omia impulsseja. Kodinsisustajia hän rohkaisee kuuntelemaan enemmän itseään kuin seuraamaan trendejä.

Sisustusarkkitehti Marko Paanasen haastattelu ”Onnistunut valaistus luo tasapainoisen tunnelman” Tampereen Messujen TähtiUutiset-verkkolehdessä: www.tahtiuutiset.fi.

Vuoden Löytö ja Vuoden Lupaus nostavat valokiilaan kuvataiteen lahjakkuudet

Tampereen Taidemessut ovat tulleet valtakunnallisesti tunnetuiksi mutkattomana, tasokkaana ja ajankohtaisena taidehankintojen ja -harrastamisen messutapahtumana. Messuilla julkistetaan ensimmäistä kertaa Vuoden Löytö ja Vuoden Lupaus, millä halutaan nostaa esiin kuvataiteen alan lahjakkuuksia ja nousevia kykyjä.

Tampereen Taidemessut on etsinyt kuluvan vuoden aikana Vuoden Lupausta suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kuvataiteen alan opiskelijoiden ja vasta valmistuneiden joukosta. Voittaja julkistetaan Tampereen Taidemessujen avajaispäivänä perjantaina 4.10.2013. Vuoden Löytö -tunnustus puolestaan myönnetään messuilla kolmelle taiteilijalle, jotka ovat jättäneet valitsijoihinsa jälkensä persoonallisella kädenjäljellään ja luovuudellaan. Vuoden Löytönsä Tampereen Taidemessuilla esittelevät muotitaiteilija Jukka Rintala, kuvataiteilija Janne Laine sekä taidegraafikko ja maalari Hanna Varis.

– Tampereen Taidemessut ovat perinteisesti koonneet yhteen nimekkäitä taiteilijoita ja alan vahvoja tekijöitä. Sen lisäksi haluamme nostaa valokiilaan nousevia lahjakkuuksia, jotka ovat jääneet valitsijoidensa mieleen erityisellä tavalla ja ansaitsevat tulla huomioon otetuiksi, kertoo Tampereen Taidemessujen projektipäällikkö Irma Ruunu Tampereen Messut Oy:stä Vuoden Löytö- ja Vuoden Lupaus -tunnustusten taustoista.

Tampereen Taidemessujen monipuolinen ohjelma rohkaisee käyttämään taidetta ennakkoluulottomasti niin kodeissa kuin julkisissakin tiloissa. Messuilta voi hankkia taidetta, ammentaa tietoa ostopäätösten tueksi ja tutustua lukuisten paikalla olevien näytteilleasettajien työskentelyyn ja teoksiin.

– Moni taiteen ostaja haluaa ostopäätöksensä taustalle tietoa ja hieman pidemmän harkinta-ajan. Niin julkisiin tiloihin kuin koteihinkin halutaan teoksia, jotka ovat erityisiä ja sisältävät kodin asukkaille ja tilan käyttäjille tärkeitä merkityksiä. Tieto teoksen lähtökohdista, taustoista ja taiteilijasta tuo syvyyttä omaan kotiin
huolella valittaviin teoksiin, toteaa Irma Ruunu.

Taiteilija Pia Feinikin haastattelu ”Taide on arjen, juhlan, ilon ja surun estetiikkaa” Tampereen Messujen TähtiUutiset-verkkolehdessä: www.tahtiuutiset.fi.

Keräily Syksy 2013 -tapahtumasta entisten aikojen aarteita omaan kotiin

Keräily Syksy 2013 -tapahtuma kokoaa jo 43. kerran vuosikymmenten patinoimista esineistä kiinnostuneet kiehtoville apajille. Esillä on harvinaislaatuisia löytöjä huonekaluista kirjoihin, rahoihin, levyihin, valaisimiin ja koruihin sekä astioihin. Historiaa henkivissä esineissä elävät tunnelmat, muistot ja tarinat tuovat persoonallista särmää kotiin ja hyvää mieltä omistajalleen.

Uusi E-halli ensimmäisen kerran kuluttajamessujen käytössä

KotiVisio-messut, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy toteutetaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-, B- ja E-halleissa. Syyskuun alussa valmistunut uusi E-halli eli TähtiAreena avaa tässä messutapahtumassa ensimmäisen kerran ovensa suurelle yleisölle. E-hallin 11 223 neliötä sisältävät 5263 neliötä näyttelytilaa, 3103 neliön logistiikkakeskuksen tapahtumien alihankkijoiden varasto- ja tuotantotiloiksi sekä ravintolatiloja. Uusi halli on jatkossa erilaisten tapahtumien ensisijainen järjestämispaikka.

KotiVisio-messut, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy -tapahtuma 4.–6.10.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Mediamateriaalit ja kuvapankki: www.kotivisiomessut.fi (Medialle) ja www.tampereentaidemessut.fi (Medialle).


LISÄTIEDOT: www.kotivisiomessut.fi, www.tampereentaidemessut.fi, www.kerailymessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Annina Niemi, projektipäällikkö (KotiVisio), p. 040 481 2220, annina.niemi(a)tampereenmessut.fi
Irma Ruunu, projektipäällikkö (Tampereen Taidemessut), p. 050 573 8866, irma.ruunu(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs