Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » Nollasarja tekee opiskelijamuotoilua tunnetuksi - uusi mallisto Habitaressa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Nollasarja tekee opiskelijamuotoilua tunnetuksi - uusi mallisto Habitaressa

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2012 klo 12:16
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Nollasarja on Mikkelin AMK:ssa kehitetty tuotemerkki ja oppimisympäristö, joka on alkuvuodesta 2012 laajentunut ensimmäisellä yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa suunnitellulla tuotemallistolla.

Uusi mallisto esitellään Habitare-messuilla Helsingissä syksyllä 2012. Tämän vuoden hankkeen pääyhteistyökumppanina toimii puunjalostuskonserni Koskisen Oy, jonka puutuotteet ja -materiaalit sekä osaaminen ovat hankkeessa suunniteltujen tuotteiden lähtökohtana.

Muotoilun uusi aikakausi

Nollasarja-brändin kautta opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää ideoitaan yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa, ja valmistaa suunnittelemastaan tuotteestaan piensarjoja aina myyntiin asti. Piensarjat mahdollistavat tavallisuudesta poikkeavat valmistusmenetelmät, ja ne toimivat myös keinona testata sekä kehittää tuotteiden toimivuutta sarjavalmistuksessa. Samalla uudet ja kokeelliset tuotteet voidaan saattaa pienimuotoisesti teolliseen tuotantoon perinteisiä kanavia pitkin.

Vuoden 2012 aikana MAMK:sta ja KyAMK:sta on projektiin osallistunut yhteensä 33 opiskelijaa. Nollasarja-konseptin ideoinnissa ja toteutuksessa vaikuttanut MAMK:n muotoilun tuntiopettaja Anssi Ahonen näkee Nollasarjan olleen erinomainen oppimisympäristö.

”Se on tehnyt mahdolliseksi opiskelijoiden ja mukana olleiden organisaatioiden osaamisen tehokkaan hyödyntämisen sekä jakamisen.”

Muotoilun lehtori Ari Hynynen KyAMK:sta korostaa hankkeen olevan hyvä väylä lisätä opiskelijamuotoilun tunnettavuutta sekä laajentaa olemassa olevaa palvelu- ja osaamistarjontaa.

”Opiskelijat ovat innolla mukana ja tekevät todella isoja suunnitteluprojekteja, jotka pääsevt hankkeen myötä tuotantoon, markkinoille sekä edelleen kuluttajakäyttöön asti. Se on opiskelijalle hieno meriitti. Koskisen Oy on kiitettävästi tukenut hanketta tietotaidon ja materiaalien osalta”, lehtori kommentoi.

Ensimmäinen KyAMK:ssa valmistettu ja markkinoille edennyt Nollasarja-tuote on opiskelija Petra Nopasen suunnittelema ohutviiluvanerista valmistettu valaisin, jota on saatavilla Kotkan Karhulassa sijaitsevasta Illumitech Lightning Store -valaisinliikkeestä.

Habitaressa räätälöityä designia

Habitare-messuilla Nollasarja esittelee KyAMK:n ja MAMK:n muotoiluopiskelijoiden puu- ja vanerituotteita. Nollasarjan kesäharjoittelijat suunnittelivat yhdessä sekä osastot että markkinointimateriaalit messuille.

Vuoden 2012 messuteemana on massaräätälöitävä design-tuote, joka tuo uudella ja kiinnostavalla tavalla esille Koskisen Oy:n materiaalivalikoimaa ja osaamista.

Osastoille on koottu yhteensä 23 kappaletta projektissa olleiden opiskelijoiden suunnittelemia ja valmistamia Nollasarja-malliston prototyyppejä. Kaikki prototyypit ovat valmistettu Koskisen Oy:n materiaaleista. Esillä on monimuotoisia tuotteita keinuvasta nojatuolista vanerivalmisteiseen pulkkaan. Opiskelijoille messut ovat tilaisuus esittäytyä yrityksille uuden sukupolven suunnittelijoina. Lisäksi osastolla on tarjolla tietoa korkeakoulujen koulutustarjonnasta sekä yrityskumppanin palveluista.

Habitare järjestetään Helsingin messukeskuksessa 13.–16.9.2012. Nollasarjan löydät messuhallista 7 paikalta 39 sekä ”satelliittiosastolta” 6c51.

 

Lisätiedot

 

  • nollasarja.fi
  • nollasarja.mamk.fi
  • blogi: nollasarja-2012.blogspot.com/

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu

  • Tuntiopettaja Anssi Ahonen, p. 040 829 8453, etunimi.sukunimi@mamk.fi
  • Tuntiopettaja Seppo Koponen, p. 050 4334 461, etunimi.sukunimi@mamk.fi
  • Opiskelija Tytti Vuorikari (projektipäällikkö), etunimi.sukunimi@mail.mamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

  • Lehtori Ari Hynynen, p. 044 702 8350, etunumi.sukunimi@kyamk.fi
  • Projektipäällikkö Pasi Korhonen, p. 044 702 8996, etunumi.sukunimi@kyamk.fi
  • Opiskelijat Saara Utti (projektipäällikkö) ja Janika Määttä, etunimi.sukunimi@student.kyamk.fi

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs