Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sisustaminen » IKEA Suomen kasvu jatkuu koko maassa

IKEA Oy

IKEA Suomen kasvu jatkuu koko maassa

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

Suomalaiset kuluttajat ostavat yhä enemmän tuotteita, jotka auttavat elämään kestävämmin kotona

IKEA Suomi onnistui kasvattamaan myyntiään maltillisesti toimintavuonna 2014* huolimatta haastavasta taloustilanteesta. IKEA Suomen kokonaismyynti oli noin 313 miljoonaa euroa, 0,5 % enemmän kuin edellisenä toimintavuonna.

Kasvua toivat etenkin METOD-keittiömallisto, nettikauppa ja IKEA FAMILY -asiakkuusohjelma. IKEA Suomen nettikaupan myynti kasvoi voimakkaasti noin kolmanneksella. IKEA FAMILY -jäsenten määrä kasvoi puolestaan 14 prosenttia. Jäsenmäärä on nyt noin 850 000, ja jäseniä on jokaisessa Suomen kunnassa.

Investointeja tavarataloihin, työntekijöiden palkitsemisohjelmaan ja asiakaspalveluun

IKEA Suomi tavoittelee yhä laajempaa valtakunnallisuutta sekä monikanavaisten ostosmahdollisuuksien tarjoamista koko maassa. Viime toimintavuonna yrityksen merkittävimmät investoinnit kohdistuivat tavarataloihin, uuteen työntekijöiden Tack!-palkitsemisohjelmaan sekä asiakaspalvelun kehittämiseen. Asiakaspalvelua on parannettu sekä tavaratalojen henkilöstömäärää ja koulutusta lisäämällä että nettikauppaa ja muita online-palveluita kehittämällä.

– Nettikaupan, kotiinkuljetusten ja noutopisteiden yhdistelmä tekee asioinnin helpommaksi asiakkaillemme. Kasvatimme nettikauppamme tuotevalikoimaa noin 8300 tuotteeseen ja samalla uudistimme tavaratalojamme. Esimerkiksi lastenosastot uudistettiin kaikissa viidessä tavaratalossamme viime vuoden aikana, kertoo IKEA Suomen maajohtaja Lena Herder.

– Viime toimintavuonna sijoitimme lisäksi Suomessa Tack!-palkitsemisohjelman kautta 1,8 miljoonaa euroa työntekijöidemme lisäeläkevakuutuksiin, mikä tarkoittaa 2076 euroa työntekijää kohden, Herder lisää.

Kestävämpää arkea edistävien tuotteiden myynti kasvoi 40 % Suomessa

IKEA haluaa tehdä kestävän kehityksen mukaisesta elämästä mahdollista kaikille. Yhtiön omien kestävien toimintamallien lisäksi tämä tarkoittaa, että kuluttajien saatavilla pitäisi olla edullisia tuotteita, jotka mahdollistavat kestävämmän elämän kotona.

– Suomessa myyntimme kasvoi 40 % tuotteissa, jotka auttavat ihmisiä säästämään vettä tai energiaa tai vähentämään jätteen määrää. Näemme edelleen kasvumahdollisuuksia näissä tuoteryhmissä. Myimme esimerkiksi noin miljoona led-lamppua viime toimintavuonna, Herder sanoo.

IKEA-konserni jatkoi kasvuaan ja uusiutuvan energian tuotantoaan

IKEA-konserni jatkoi kasvuaan maailmalla. Konsernin nettotulos toimintavuonna 2014 oli 3,3 miljardia euroa. Kokonaismyynti kasvoi valuuttavaikutukset huomioiden 5,9 % ja oli yhteensä 28,7 miljardia euroa. IKEA-konserni kasvatti markkinaosuuttaan lähes kaikilla markkinoilla ja näkee positiivisia merkkejä kuluttajakysynnän elpymisestä myös Euroopassa. Suurimmat myyntimaat olivat Saksa, Yhdysvallat, Ranska, Venäjä ja Iso-Britannia.

IKEA-konserni kattoi 42 % kokonaisenergiankulutuksestaan uusiutuvalla energialla. Tavoitteena on investoida ja sitoutua investoimaan 1,5 miljardia euroa uusiutuviin energianlähteisiin vuoden 2015 loppuun mennessä. IKEA-konsernilla on nyt 224 tuulivoimalaa, ja se on asentanut yhteensä 700 000 aurinkopaneelia. Konserni on näin jälleen lähempänä tavoitettaan, jonka mukaan se tuottaa vuonna 2020 enemmän uusiutuvaa energiaa kuin kuluttaa. Suomi pysyi toimintavuonna 2014 maailman energiatehokkaimpana IKEA-maana.

*IKEA Suomen ja IKEA-konsernin toimintavuosi 2014 ajoittui aikavälille 1.9.2013–31.8.2014.

Liitteet:

Tiedote IKEA-konsernin myynnin kehityksestä toimintavuonna 2014
Tiedote IKEA-konsernin kestävän kehityksen raportista toimintavuodelta 2014

IKEA-konsernin vuosikatsaus (IKEA Group Yearly Summary FY14)
IKEA-konsernin kestävän kehityksen katsaus (IKEA Group Sustainability Report FY14)

Lisätietoja: 

IKEA viestintä
 puh: +358 40 451 7856,
 e-mail: pr.finland(at)ikea.com 

Kirsi Gotthardt, Viestintäjohtaja
Annika Stubbe, Viestintäpäällikkö

www.IKEA.fi
Twitter: @IKEASuomi

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 315 tavarataloa 27 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. Lisäksi IKEA-tuotteet ovat saatavilla IKEA-nettikaupassa. www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs