Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sarjakuva ja kuvitus » Paluumuuttajan monet juuret

Arktinen Banaani

Paluumuuttajan monet juuret

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

Joensuulainen kuvataitelija ja kuvittaja Sanna Hukkanen on työskennellyt aiemminkin sarjakuvan parissa, mutta Juuri on hänen varsinainen esikoisteoksensa. Viidessä toisiinsa liittyvässä sarjakuvakertomuksessa paluumuutto omille juurille aiheuttaa kulttuurishokin, vähintään yhtä suuren kuin vuosien takainen muutto Afrikkaan, mutta elämän myllerryksissä omat juuret kannattelevat; juuresta nousevat puut, leipä ja ihmisten elämä.

Kuvataiteilijaksi valmistuttuaan Sanna Hukkanen (s.1978) muutti vuonna 2005 Tansaniaan ja tapasi siellä yhteisöllisen taideprojektin merkeissä miehensä. Yhdessä he kävivät Suomessa ensimmäisen kerran jo seuraavana vuonna. Vähän ennen heidän tyttärensä syntymää vuonna 2010 he asettuivat Hukkasen juurille Joensuuhun.

Kirjan ensimmäinen kertomus Kotikaupunki kuvaa pariskunnan saapumista lumiseen Joensuuhun, jossa uuden ja Afrikassa koetun elämän hyvät ja huonot puolet pääsevät arkielämän puntariin. Räikein rasistinen kärki on kaupungissa taittunut, mutta kuin  taannoisten vihamielisyyksien kaikuna saa afrikkalainen edelleen kuulla satunnaista huutelua. Seuraavassa, Kahvikupposen lumous -kertomuksessa, kuvaan astuu isoäiti, joka luontevalla lämmöllä yhdistää Tansaniaan liittyviä kysymyksiä omiin nuoruusmuistoihinsa. Tarinassa Metsän sydämeen paetaan kaupungin melua ja käryä luonnon helmaan. Hukkanen kertoo, että tämän luvun takana on uni, josta nousivat koskettavan symboliset, muusta kerronnasta poikkeavat kuvat. Sukujuuressa on mummo jälleen pääosassa. Kirjan päättää Jälkikasvu, jossa kertoja-äiti pohtii pienen juuriltaan puoliksi afrikkalaisen tyttärensä tulevaisuutta.

Mustavalkoisen sarjakuvan vivahteikkaat harmaasävyt vaihtelevat kontrastisemman viivan kanssa. Ilmeikkäät hahmot ja ympäristön tarkka kuvaus tekee oikeutta pienille ihmisille, elivätpä he millä maailman kolkalla tahansa.

 

Sanna Hukkanen

Juuri

ISBN 978-952-270-234-0

72 sivua. Arktinen Banaani 2015.

 


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Sanna Hukkanen, puh. 050 537 4979, sanna.hukkanen@gmail.com

Arvostelukappaleet: Arktinen Banaani, myynti@sarjakuva.com

Liitetiedostot

 

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs