Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Yritysten perustaminen kääntyi laskuun

Suomen Uusyrityskeskukset ry

Yritysten perustaminen kääntyi laskuun

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2013 klo 08:43
Julkaisija: Suomen Uusyrityskeskukset ry

                                                                                                       Uusyrityskeskusten 
                                                                                                       lehdistötiedote 29.1.2013

Vuonna 2012 perustettiin Uusyrityskeskusten avulla yhteensä 7834 uutta yritystä. Vuoteen 2011 verrattuna laskua oli 5 prosenttia.” Yrittäjyyttä käsittelevä Eurobarometri–tutkimus 2012 kertoo myös karua kieltä: Kolmen viime vuoden aikana yrittäjyydestä kiinnostuneiden EU- kansalaisten osuus on pudonnut 45 prosentista 37 prosenttiin, ” toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Pia Backman

Asiakaskäyntejä oli Uusyrityskeskuksissa ja asiantuntijoiden luona 50 784 kertaa. Uusien asiakkaiden määrä oli 18 334. Uusyrityskeskuksissa asiakaskäynnit laskivat 5 % edellisvuoteen verrattuna. Starttiraha- ja jatkostarttirahalausuntoja annettiin ainoastaan 5316 kappaletta, 27 % vähemmän kuin vuonna 2011.  Finnveran rahoituslausuntoja asiakkaiden ideoista annettiin yhteensä 1360 kappaletta. Eniten uusia yrityksiä perustettiin palvelualalle. Toiseksi suosituin oli kauppa ja kolmantena teollisuus.

Lievää nousua alle 25-vuotiaiden nuorten asiakkaiden, naisten sekä yliopistotason koulutuksen saaneiden määrissä.

Työttömien osuus asiakkaista laski edelleen hieman ollen nyt 23 % asiakkaista. Uusyrityskeskusten asiakkailla 23 prosentilla on yliopistotason koulutus. Yrittäjäehdokkaista suurin osa ikäjakaumaltaan kuuluu ryhmään 25-39 vuotta. Nuoria alle 25 vuotiaita asiakkaita oli 12 %. Naisten osuus asiakkaista oli 48 %.

www.perustamisopas.fi

Uunituore Perustamisopas on juuri ilmestynyt ja sen tarkoituksena on antaa katsaus yrittäjyyteen ja toimia oppaana aloittavalle yrittäjälle. Opas on toteutettu yhteistyössä Uusyrityskeskusverkoston ja sen jäsenyritysten kanssa ja on maksuton käyttäjälle. www.uusyrityskeskus.fi -sivustolta löytyvät myös kieliversiot englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi, kiinaksi, viroksi, arabiaksi, turkiksi, somaliaksi sekä kurdiksi.

Suomen Uusyrityskeskukset ovat merkittävin aloittavien yrittäjien neuvontaverkosto niin määrien kuin vaikuttavuusselvitysten mukaan. Suomessa on 32 uusyrityskeskusta, ja verkosto toimii lähes 200 kunnan alueella. Asukaslukupeitto uusyrityskeskusten toiminta-alueella on yli 4,4 milj. asukasta.  Neuvonta on ISO 9001/2008 sertifioitu, mikä varmistaa laadukkaan yritysneuvonnan. Verkostossa työskentelee 180 toimihenkilöä. Taustatukena on 1300 asiantuntijaa, yli 1000 yritystä ja 270 yhteisöä. Uusyrityskeskukset ovat organisaatiomuodoltaan tavallisimmin yleishyödyllisiä yhdistyksiä.

 

Uusyrityskeskusten neuvonnan kautta syntyneet yritykset ovat keskimääräistä selvästi elinvoimaisempia, sillä kahden vuoden kuluttua perustamisesta 90 prosenttia yrityksistä on vielä toiminnassa ja viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Merkittävintä on se, että vain alle 4 prosenttia aloittaneista yrittäjistä lopettaa toimintansa konkurssin vuoksi viiden ensimmäisen vuoden kuluessa.

Lisätietoja:

Alueelliset tiedot: www.uusyrityskeskus.fi , yhteystiedot eri uusyrityskeskuksiin

Pia Backman, toimitusjohtaja, pia.backman@uusyrityskeskus.fi puh. 050 548 2896

Pekka Tsupari, hallituksen puheenjohtaja, pekka.tsupari@ytl.fi  puh. 040 570 2021

Liite:   Seurantatilasto perustetut yritykset 1 – 12, tammi-joulukuu 2012

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs