Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Yhä useampi suomalainen tekee kesäjuomansa itse

SodaStream

Yhä useampi suomalainen tekee kesäjuomansa itse

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 08:52
Julkaisija: SodaStream

Yli neljäsosa Suomessa kulutettavasta hiilihapotetusta vedestä valmistetaan itse. Itse tekemisen trendi voimistuu nyt ruuanlaiton lisäksi myös juomissa. Suomalaiset tekevät kotonaan jo noin 40 miljoonaa litraa hiilihapotettuja vesiä ja virvoitusjuomia vuoden aikana. 

Kaupasta ostetut juomat laskussa, itse tehdyt nousussa

Päivittäistavarakaupasta ostettavien virvoitusjuomien ja kivennäisvesien myynti on laskenut tasaisesti jo useana vuonna. Sen sijaan kotona itse valmistettujen juomien kulutus lisääntyy. 

– Suomalaiset ovat tee se itse -kansaa ja ruuanlaiton lisäksi myös juomien valmistaminen itse kiinnostaa. Jo noin joka neljännessä suomalaiskodissa on SodaStream-laite, ja koska laite ei tarvitse sähköä, se on helppo tuoda mukaan myös esimerkiksi juhannusmökille, kertoo SodaStreamin Suomen maajohtaja Thea Forstén.

Itse tehtyjä hiilihapotettuja vesiä ja virvoitusjuomia valmistettiin viime vuonna Suomessa yhteensä noin 40 miljoonaa litraa. Tästä hiilihapotetun veden osuus oli 25,8 miljoonaa litraa ja virvoitusjuomien 13,7 miljoonaa litraa*. Panimoliiton jäsenyritysten tietojen mukaan vuonna 2014 virvoitusjuomia myytiin 242,3 miljoonaa litraa ja vettä 70,4 miljoonaa litraa**.

– Itse valmistettavien juomien osuus kulutuksesta ei tilastoidu Panimoliiton uutisoimiin kulutuslukuihin. Esimerkiksi hiilihapotetuissa vesissä itse tehdyn veden osuus Panimoliiton lukuihin mukaan laskettuna on jo yli 26 %. Se on todella merkittävä osuus kokonaiskulutuksesta, Forstén kertoo. 

Suomi maailman ykkösmaa itse tehdyissä juomissa 

Suomessa tehdään väkilukuun suhteutettuna virvoitusjuomia nykyisin enemmän kuin missään muussa maassa koko maailmassa. Tärkein syy tähän on suomalainen erittäin korkeatasoinen vesijohtovesi. Raikkaiden juomien pääraaka-ainetta on aina saatavilla.

- Itse tekeminen on vahva trendi. Kaikkien hiilihapotettujen juomien resepti on sama, valmistetaan ne kotona tai ostetaan kaupasta: Juoma syntyy vedestä, hiilidioksidista ja mausta. Itse tekemällä voi veteen lisätä tuoreita marjoja, yrttejä tai vaikkapa mummon marjamehua ja resepti on aina uniikki, Forstén kertoo. 


Lisätietoja:

SodaStream Suomi, maajohtaja Thea Forstén, p. 09 77 400 100, thea.forsten@sodastream.fi

* Itse valmistettujen juomien kulutus on laskettu myytyjen hiilidioksidipullojen ja virvoitusjuomatiivistepullojen perusteella. Yhdellä pullolla voi tehdä 60 l valmista juomaa (luvut laskettu 50 litran perusteella). SodaStreamin markkinaosuus hiilihapotuslaitteista on noin 95 % joten itsevalmistettujen juomien kokonaiskulutus on vielä jonkin verran näitä lukuja suurempi.

** Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritykset. Tilasto ei sisällä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton ulkopuolisten toimijoiden myyntilukuja eikä panimotuotteiden tilastoimatonta yksityistuontia. 

SodaStream on 45 maassa toimiva virvoitusjuoma-alan yritys, joka valmistaa ja markkinoi hiilihapotuslaitteita, hiilidioksidia ja virvoitusjuomien valmistamiseen tarkoitettuja virvoitusjuoma- sekä makuvesitiivisteitä. SodaStream on alansa globaali markkinajohtaja. Hiilihapotuslaitteita on yli 500 000 suomalaisessa kotitaloudessa ja Suomessa SodaStreamilla on noin 1200 jälleenmyyjää. Yhtiön osake on noteerattu New Yorkin pörssissä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs