Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Vuoden 2017 Leipäkauppa -kilpailun alueelliset ehdokkaat

Suomen Leipuriliitto

Vuoden 2017 Leipäkauppa -kilpailun alueelliset ehdokkaat

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2016 klo 11:42
Julkaisija: Suomen Leipuriliitto

Suomen Leipuriliitto järjestää Vuoden Leipäkauppa -kilpailun nyt jo kahdennenkymmenennenensimmäisen (21.) kerran.  Valinta tehdään tällä kerralla pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat asettaneet ehdolle Vuoden 2017 Leipäkaupaksi seuraavat kaupat:

K-supermarket Ruokapori, Pori
K-supermarket Reimari, Parainen
S-market Nurmes
S-market Vaajala, Vaajakoski
K-market Pirkanpoika, Pirkkala
K-supermarket Toppila, Oulu
K-supermarket Hertta, Helsinki
K-market Pietarsaari
K-supermarket Ruokamylly, Myllykoski
K-supermarket Kuhmo
K-supermarket Kurikka
S-market Rantakatu, Joensuu

Esiraati kiertää ehdolla olevien kauppojen leipäosastot tämän syksyn aikana ja valitsee niistä kolme finalistia. Lopullinen valitsijaraati valitsee voittajan näiden kolmen kaupan joukosta.  Käynnit kaupoissa tehdään ennalta ilmoittamatta. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2017 ja kauppa palkitaan ”Vuoden 2017 Leipäkauppa” -tittelillä.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa tärkeitä kriteereitä ovat tuotteiden tuoreus ja valikoiman monipuolisuus, paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden saatavuus sekä erityisruokavaliotuotteiden tarjonta. Valinnassa annetaan painoa erityisesti sille, että tuotteet ovat kotimaassa valmistettuja. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota myös leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen, tuotteiden esillepanoon sekä osaston omaleimaisuuteen. Lisäksi arvioidaan henkilöstön asiantuntemusta ja palvelualttiutta.

Kuluttaja arvostaa leivässä eniten tuoreutta ja makua. Niistä huolehtivat yhdessä kauppa ja Suomessa leipovat leipomot ja tätä yhteistyötä pyritään vahvistamaan myös Vuoden Leipäkauppa -valinnalla. Vuoden Leipäkauppa valitaan nykyisin vuorovuosina hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa tai pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.

Vuoden 2016 Leipäkaupaksi valittiin Sokos Herkku Tampere. Mukana kilpailussa olivat hypermarketit ja tavaratalot. Vuonna 2015 Vuoden Leipäkaupaksi valittiin pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa S-market Rantakatu, Joensuu. Kilpailun sääntöjen mukaan viimeksi mainittu kauppa puolustaa mestaruutta tämän vuoden kilpailussa.

Lisätiedot: Suomen Leipuriliito ry, tj. Mika Väyrynen, p. 0400 887 761

 

Liitetiedostot

Suomen Leipuriliitto ry on vuonna 1900 perustettu leipomoalan ammatinharjoittajien, yritysten ja henkilöiden toimialajärjestö, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja taloudellisia etuja, leipomoalan yleisiä toimintaedellytyksiä, leipäkulttuuria, leipomoalan arvostusta ja yhteistoimintaa alalla sekä valvoo jäsentensä etuja työsuhteissa. Julkaisemme myös maamme ainoaa leipomoalan ammattilehteä, Leipuria.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs