Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Viisi vinkkiä: Näin puhdistat kesämökkisi kahvinkeittimen talven jälkeen

Moccamaster

Viisi vinkkiä: Näin puhdistat kesämökkisi kahvinkeittimen talven jälkeen

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 10:30
Julkaisija: Moccamaster

Talven yli toimettomina seisseet kahvinkeittimet kaivetaan taas pian tuhansilla suomalaisilla kesämökeillä esiin. Käyttämättömänä ollut keitin kannattaa puhdistaa perusteellisesti ennen käyttöä, sillä säännöllinen puhdistus pidentää sen elinikää. Moccamaster-kahvinkeittimiin voi hankkia lisävuosia myös vaihdettavien varaosien avulla.

Mitä olisi mökkiaamu ilman vastakeitettyä kahvia? Hyväkään kahvi ei kuitenkaan maistu hyvältä, jos kahvinkeitin ei ole puhdas. Perusteellinen puhdistus kannattaa tehdä aina pitkän käyttötauon jälkeen. Viimeistään se on tarpeen silloin, kun keitin pitää kovaa, ruksuttavaa ääntä kahvia keitettäessä tai kun kahvissa on eltaantunut sivumaku.

– Ruksuttava ääni johtuu kalkkisaostumista, jotka hidastavat veden kulkua ja lisäävät keittimen sähkönkulutusta. Ei-toivotut maut ovat puolestaan peräisin koneistoon jääneestä kahvirasvasta. Pölyä ja muuta likaa kulkeutuu koneistoon myös huoneilmasta. Kun keitin puhdistetaan perusteellisesti parin viikon välein, näitä ongelmia ei pääse syntymään, Moccamasterin maajohtaja Tiina Airola kertoo.

Näiden viiden vinkin avulla keität parempaa kahvia ja pidennät kahvinkeittimesi elinikää.

1. Puhtaus lähtee kahvin keittämisestä. Älä kaada vettä säiliöön keittimen omalla pannulla, sillä siitä irtoaa veteen kahvin sisältämää rasvaa. Käytä veden kaatamiseen erillistä, puhdasta kannua.

2. Pyyhi kone ja pese irto-osat jokaisen käyttökerran yhteydessä. Koneen pinnat ja keittolevyt voi pyyhkäistä kostealla mikrokuituliinalla ennen päälle kytkemistä. Kahvinkeittimen irto-osat eli kahvipannu, kahvipannun kansi, suppilosuodatin ja suppilosuodattimen kansi kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Puhdistus onnistuu astianpesuaineella ja kuumalla vedellä tiski- ja pulloharjaa käyttäen.

3. Suorita kalkinpoisto aina uuden suodatinpaperipakkauksen yhteydessä. Ruksuttavan äänen aiheuttavat kalkkisaostumat lähtevät tehokkaasti Euroopan kahvi-instituutin (ECBC) kehittämällä Clean Drop -kalkinpoistojauheella. Sekoita kalkinpoistojauhe litraan vettä ja keitä puolet liuoksesta kahvinkeittimen läpi. Anna seisoa muutaman minuutin ajan, ja käynnistä keitin uudelleen. Viimeistele puhdistus keittämällä keittimessä pari pannullista pelkkää vettä.

4. Puhdista koneisto rasvasta kahden viikon välein. Sivumakuja tuovan kahvirasvan saa pois keittimen koneistosta Clean Drop -puhdistusaineen avulla. Sekoita puhdistusainepussin sisältö litraan vettä ja keitä puolet liuoksesta kahvinkeittimen läpi. Anna seisoa muutaman minuutin ajan, ja käynnistä keitin uudelleen. Viimeistele puhdistus keittämällä keittimessä pari pannullista pelkkää vettä.

5. Pidennä keittimen elinikää varaosilla. Monien kesämökkien kahvinkeittimillä on käyttöikää jo useampi vuosikymmen. Edes säännöllisesti puhdistettu ja hyvin huollettu kahvinkeitin ei kestä ikuisesti. Esimerkiksi rikki mennyt kansi tai suodatinsuppilo ei kuitenkaan aina tarkoita koko kahvinkeittimen vaihtamista. Moccamaster-kahvinkeittimiin on mahdollista ostaa varaosia Moccamasterin verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä. Teknisten varaosien vaihtaminen tulee aina jättää valtuutetun huoltoliikkeen tehtäväksi, jotta asennus tapahtuu varmasti oikein ja takuu laitteessa säilyy.

Tuotetiedot

Clean Drop -puhdistustuotteet

- Clean Drop -kahvinkeittimen puhdistusaine (sis. 5 puhdistusainepussia) 9,90 €

- Clean Drop -kalkinpoistojauhe (annospussi) 9,90 €

Moccamaster-varaosat

- Lasikannut alk. 27,90 € (sisältää aina myös kannun kannen), lasikannujen aromikannet alk. 9 € ja tarjoilukannet alk. 7 €

- Suodatinsuppilot alk.7 € ja suodatinsuppiloiden kannet alk. 8,90 €

- Vesisäiliöiden kannet alk. 12 €

- Juoksuputket alk. 30 €

 Lisätiedot

Oy Moccamaster Nordic Ab, maajohtaja Tiina Airola, p. 040 156 3570 tai tiina.airola@moccamaster.com

Moccamaster on hollantilainen kahvinkeitinmerkki, joka on lanseerattu markkinoille vuonna 1969. Moccamaster-keittimien teknologian kehitti Gerard C. Smit. Moccamaster-kahvinkeittimet valmistavat kahvin European Coffee Brewing Centren (ECBC) standardien mukaan. Moccamaster-kahvinkeittimet valmistetaan edelleen käsityönä Hollannissa ja tuotteilla on 10 vuoden takuu. www.moccamaster.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs