Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Valmennus -tuki muutoksessa

Miktech Oy

Valmennus -tuki muutoksessa

Julkaistu: 25.11.2010 klo 14:53
Julkaisija: Miktech Oy

-Kasvuyritysvalmennusohjelma oli hyvä lisä yrityksen muutosprosessissa ja auttoi uuden strategian tekemisessä, kertoo toimitusjohtaja Kari Partanen. Juvan Luomu Oy oli yksi Miktech Oy:n koordinoiman ja hallinnoiman eteläsavolaisille kasvuyrityksille suunnatun ensimmäisen valmennusohjelman osallistujista.

-Kasvuyritysvalmennusohjelma oli hyvä lisä yrityksen muutosprosessissa ja auttoi uuden strategian tekemisessä, kertoo toimitusjohtaja Kari Partanen.  Juvan Luomu Oy oli yksi Miktech Oy:n koordinoiman ja hallinnoiman eteläsavolaisille kasvuyrityksille suunnatun ensimmäisen valmennusohjelman osallistujista.

Juvan Luomu Oy:lle valmennusohjelma tuli ajallisesti sopivaan saumaan. Yrityksessä valmistauduttiin isoon muutokseen, sillä yhteistyö pitkäaikaisen kumppanin Valion kanssa oli päättymässä, ja toimintaa alettiin sorvata uuteen asentoon.
-Ponnistimme Valion alihankkijasta itsenäiseksi yritykseksi, mikä käytännössä merkitsi totaalimuutosta niin tuotevalikoiman, johtamisen ja markkinoinnin osalta. Yrityksen koko strategia meni uusiksi, ja oli opeteltava pois vanhoista tavoista toimia, Kari Partanen selventää.

Kasvuyritysohjelmaan osallistuivat Juvan Luomusta hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä toimitusjohtaja. Noin vuoden pituinen koulutus sisälsi kuusi ja puoli yrityskohtaista konsultointipäivää sekä neljä kaksipäiväistä kasvuleiriä, ja jokaiselle osallistujayritykselle laadittiin ohjelman loputtua oma kasvustrategia.
-Juvan Luomu lähti hakemaan tukea muutosprosessin toteuttamiseen ja työkaluja yrityksen brandin luomiseen ja niitä myös saatiin.
-Brändin luominen luomutuotteilla on vaikeaa, sillä alaan suhtaudutaan vieläkin monesti aatteelliselta pohjalta. Sillä ei kuitenkaan elä, menestys syntyy vain tuotteistamisen kautta. Kuluttaja on saatava haluamaan tuotetta, on osattava luoda elämyksiä, Kari Partanen kertoo.
Valmennusohjelman tukemana omaa brändia on Juvan Luomu Oy:ssä rakennettu nyt vuoden verran, ja toimitusjohtaja on tyytyväinen työn tulokseen.
Toiminnalle on haettu myös kokonaisuutena uutta suuntaa, tuotevalikoimissa on keskitytty luomujogurtteihin ja asiakaskuntaa on laajennettu vähittäiskaupan lisäksi suurkeittiöpuolelle.

-Suurkeittiöpuolella luomusta on helpompi rakentaa brändi, ketjuuntuneessa vähittäiskaupassa mennään useimmiten hinta edellä ja siihen ajatusmalliin luomu brändina istuu huonosti.
Muutos on edennyt suunnitellusti, ja ensimmäiset sopimukset isojen ammattikeittiötoimijoiden kanssa on tehty.
-Kodin ulkopuolinen ruokailu on jatkuvasti lisääntymässä, ja kehityksen kärki on siirtymässä suurkeittiöpuolelle, minkä vuoksi on tärkeää olla siellä mukana, Partanen toteaa.

Toimitusjohtaja Kari Partanen toteaa muutoksen olevan yrityksessä aina kivulias. Isossa myllerryksessä vaaditaan venymistä kaikilta osapuolilta, mutta se on myös mahdollisuus asettaa palikat uuteen asentoon ja purkaa vanhoja luutumia.
-Tässä työssä kasvuyritysohjelma on ollut hyvänä apuna. Kokemustenvaihto muiden osallistujien kanssa osoitti, että toimialasta riippumatta monet asiat ovat yhteisiä. Luottamukselliset keskustelut muiden kurssilaisten kanssa olivat suureksi hyödyksi.

Juvan Luomu Oy on ainoa kotimainen, pelkästään luomumaidon keräilyyn ja jalostukseen erikoistunut meijeri Suomessa. Yritys on toiminut luomumeijerinä vuodesta 1993.
Yrityksen liikevaihto vuonna 2009 oli 2,2 miljoonaa euroa ja se työllistää 10 henkilöä.
Yritys panostaa voimakkaasti jogurtin tuotantoon ja omalla merkillä valmistettavat tuotteet tulevat myyntiin ensi vuoden alussa. Suurkeittiöille yritys valmistaa jogurtteja näiden omilla tuotemerkeillään. Jogurttituotannon volyymitavoite ensi vuodelle on yli miljoonaa litraa.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Kari Partanen, Juvan Luomu Oy, puh. 044 2812 515, s-posti. kari.partanen@juvanluomu.fi
vt.toimitusjohtaja Juha Ropponen, Miktech Oy, puh. 050 345 4311, s-posti: juha.ropponen@miktech.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs