Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Vakka-Suomen panimossa heilui vesuri

Vakka-Suomen Panimo

Vakka-Suomen panimossa heilui vesuri

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Vakka-Suomen Panimo

Suvi-oluessa tuoksuu koivu

Vakka-Suomen Panimon Suvi-oluen aromi haetaan koivumetsästä. Koivunlehtien käytöstä oluen maustamisessa ei juuri ollut aikaisempia kokemuksia, mutta lopputuloksena syntyi suosittu kausiolut, kevyesti humaloitu vaalea lager.

Uudessakaupungissa sijaitsevan Vakka-Suomen Panimon arkea hallitsee juhannusviikolla koivunlehdistä valmistetun Suvi-oluen tuoksu.
"Toukokuussa, kun koivujen lehdet olivat juuri oikean kokoiset, meidän miehet lähtivät vesurin kanssa koivumetsään keräämään tuoretta koivua maltaisen lageroluen mausteeksi", panimomestari Jani Vilpas selvittää.

Koivunlehtiä liotettiin yön yli lämpimässä mäskäysvedessä, ja aamulla ne erotettiin nesteestä ja aloitettiin varsinainen oluen valmistus. Useamman viikon kypsytyksen jälkeen olut oli valmista pullotettavaksi juuri sopivasti ennen juhannusta.

"Tämä saunaankin sopiva ”vihtaolut” on omimmillaan nautittavaksi juhannusherkkujen kanssa. Siihen tiivistyvät muistot Suomen suvesta, kesäsateesta ja kotikoivusta. Se on nostalginen tuote, mutta toisaalta myös eksotiikkaa kaukaa tulleelle", Vilpas kuvailee täysmallasolutta.

Idea syntyi saunassa

Panimomestari Jani Vilpas kehittelee kaikki Vakka-Suomen Panimon tuotteet. Hän kertoo Suvioluen liittyvän omaan saunaharrastukseen. Savusaunan itselleen rakentanut mies istuskeli juhannuksen aikaan löylyttelemässä vierellään kiulu, jonka vedessä likosi vihta.

Hetken mielijohteesta hän lirautti vihdan maustaman veden joukkoon olutta ennen kiukaalle heittämistä.
"Siitä syntyi aivan taivaallinen tuoksu ja aromi. Ajattelin, että olisi mahtavaa, jos saisin saman tallennettua olueen. Näin syntyi suosittu kausioluemme"

Koivun hento aromi ei hallitse oluen tuoksua tai maltaista makua, mutta jälkimakuun hiipii kuin varkain koivunlehden tuoreus. Se viimeistelee raikkaan kesäisen makuelämyksen.

Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Suvi 4,5 %

Alkoholi: 4,5 %
Tyyppi: Vaalea lager

Pakkausvaihtoehdot:  0,5 litran lasipullo (panttipullo), 5 litran sisäänrakennetulla hanalla varustettu tynnyri, 20 litran ravintola-astia
Kantavierreväkevyys 10,9 %
Väri 16 EBC
Katkero 22 EBU 

KV (kantavierre): 15,2 %

Ainesosat: vesi, ohramallas, vehnämallas, koivunlehti, humala, hiiva

Lisätiedot: 

Panimomestari Jani Vilpas puh. +358 45 112 3060, jani.vilpas(a)vasp.fi

Myyntipäällikkö Timo Pitkänen puh. +358 440 888 408, timo.pitkanen(a)vasp.fi

Myyntipäällikkö (pääkaupunkiseutu) Janne Mikkola puh. +358 44 788 8404, janne.mikkola(a)vasp.f

 

 

 

Liitetiedostot

Vakka-Suomen Panimolta on leijunut maltaan tuoksu vuodesta 2008. Sen juuret ovat syvällä uusikaupunkilaisessa oluenpanoperinteessä, josta kertoo myös tuotemerkin nimi, panimomestaria merkitsevä Prykmestar. Valikoimaa täydentävät herkulliset kausioluet. Yrityksen ominta alaa on tehdä pieniä eriä laadukkaita erikoisoluita. Asiakkaiden oluet voidaan varustaa omalla etiketillä - ja erityisen hyville asiakkaille myös oluen resepti voidaan sovittaa oman maun mukaiseksi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs