Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » TOMMASI BARDOLINO CHIARETTO ROSE

Interbrands Wines & Spirits Oy

TOMMASI BARDOLINO CHIARETTO ROSE

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2013 klo 12:55
Julkaisija: Interbrands Wines & Spirits Oy

Varma kesän merkki on roseeviinihyllyjen valikoiman laajeneminen Alkossa. Italiaksi roseeviini on rosato, mutta Gardajärven rannoilta, Pohjois-Italiasta, tuleva roseeviini on chiaretto. Mm. Valpolicellan alueen hienoista viineistään, Amaronesta ja Ripassosta, tunnettu Tommasin viinitalo tuo suomalaiseen kesäpöytään toukokuun alussa oman chiarettonsa.

 

Chiaretto on klassinen italialainen roseeviini, jota on perimätiedon mukaan valmistettu vuodesta 1896 alkaen Gardajärven rantamilla Bardolinossa, Veneton viinialueella, Pohjois-Italiassa. Vaikka järvi sijaitsee Alppien juurella, sen ilmasto on välimerellinen: viinitarhat ja oliivilaaksot levittäytyvät järven ranta-alueille ja järveä ympäröivän maaseudun kasvisto on tyypillisesti välimerellinen sypresseineen ja laakeripuineen. Bardolino Chiaretto sai ensimmäisten joukossa DOC -laatuluokituksen vuonna 1986.

 

Chiaretto valmistetaan vain punaisista rypälelajikkeista, ja on valmistustekniikkansa vuoksi väriltään hennon punaista. Viinin nimi tuleekin italian sanasta chiaro, joka tarkoittaa vaaleaa, kalpeaa. Veronan alueen tunnetuimpien viinien Valpolicellan ja Amaronen tapaan, Bardolino Chiaretton päärypäleinä ovat Corvina ja Rondinella. Tommasi käyttää lisäksi Molinara- lajiketta.

 

Chiarettoa valmistettaessa punaisten rypäleiden kuorikosketus rypälemehun kanssa on mahdollisimman lyhyt, jolloin kuorista irtoaa vain vähän väriä rypälemehuun. Chiaretton väri vaihtelee tuottajakohtaisesti vaaleanpunaisen eri sävyissä. Tuoksu on perinteisesti marjaisen hedelmäinen ja kukkainen ja makua sävyttävät samat hedelmäiset ja kukkaiset aromit. Viini nautitan nuorena.

 

Tommasi Chiaretto di Bardolino Rosé, DOC Veneto, Italia

Rypäleet                Corvina 60 %, Rondinella 30 %, Molinara 10 %

Rypäleet tulevat Castelnuovo del Gardan alueella sijaitsevalta Tenuta Fossa Granara - tilan Villa Fontana - tarhasta.

 

Väri        Viini on väriltään hennon punertavaa.

 

Tuoksu  Tuoksu on raikas, erittäin hedelmäinen ja kukkainen

 

Maku     Kuiva, kevyt, kukkainen, hedelmäinen ja raikas.       

Raikkauden ja hedelmäisyyden takaamiseksi lämpökontrolloitu käyminen tapahtui terästankeissa, samoin kuin neljä kuukautta kestänyt kypsytys. Viinissä on alkoholia 12 %.

 

Käyttö                Chiaretto on mainio kesäinen aperitiivi ja seurusteluviini, mutta...viini viihtyy myös kesäisen kevyessä    ruokapöydässä. Chiaretton ruokakumppaneita ovat mm. kylmät alkupalat ja leikkeleet, tuoreet juustot ja erilaiset kevyet pastat sekä kalaruoat. Suositeltava tarjoilulämpötila on 16-18 Cº.

 

Alkossa  6.5.2013 alkaen, tuotenumero 430777, hinta 9,98 €

 

Huom! Chiaretto nautitaan nuorena ja tuoreena. Tommasi Chiaretto di Bardolino Rosé on myynnissä kesäkauden ajan.

 

Lisätietoja: Jaana Virkki, +358 (0)9 682 9310, +358 50 325 5239, jaana.virkki@interbrands.fi Interbrands Wines&Spirits Finland Oy, Pietarinkuja 3, 00140 HELSINKI, www.interbrands.fi

 

Tommasi Viticoltore on vuonna 1902 perustettu, erityisesti Amarone -viineistään tunnettu, venetolainen viinitalo, joka tuottaa viinejä Veneton ja Toscanan viinialueilla sijaitsevilta tarhoiltaan yhteensä yli miljoona litraa vuodessa. Tommasi toimii myös hotelli- ja ravintola-alalla: Veronan ulkopuolella sijaitsevan Villa Quaranta Park -hotellin yhteydessä on ravintoloita, kongressikeskus ja kylpylä ja Veronan kaupungissa kaksi ravintolaa. www.tommasiwine.it

Liitetiedostot

Interbrands Wines & Spirits on vuonna 2005 perustettu alkoholijuomien maahantuontiliike, joka kuuluu kaikissa Pohjoismaissa ja verovapailla markkinoilla toimivaan Interbrands Nordic -ryhmittymään. Suomessa yritys tarjoaa asiakkailleen laadukkaan, jatkuvasti kehittyvän tuoteportfolion ja monipuolisesti alkoholibisneksessä ansioituneen henkilökunnan ammattitaidon. www.interbrands.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs