Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » TIEDOTE: Grillit kuumiksi intialaisittain – aidot makuelämykset Geeta’silta

Geeta's

TIEDOTE: Grillit kuumiksi intialaisittain – aidot makuelämykset Geeta’silta

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 08:30
Julkaisija: Geeta's

Kesäpäivien ihanin rituaali on ehdottomasti grillin laittaminen lämpenemään. Annamme perinteisille grilliruoille kaiken niille kuuluvan kunnian, mutta grillisesongin mielenkiintoisin makumaailma tulee tänä vuonna Intiasta. Geeta´s Spice Mix –mausteseokset ja Geeta´s chutneyt saavat makunystyrät tanssimaan Bollywood-rytmien tahtiin.

Geeta´sin tuotteet valmistetaan yrityksen perustajan, intialaisen Geeta Samtanin suvussa kulkeneiden reseptien mukaan. Kuluttajalle on siis tarjolla aitoja Intian makuja helposti ja nopeasti omassa keittiössä – yhtä mausteisina, mietoina tai tulisina kuin Intiassakin. Tuotteisiin ei ole käytetty keinotekoisia väriaineita, aromeja tai säilöntäaineita. Geeta´s-tuotteet tunnistaa raikkaan turkoosista väristä ja koristeellisesta kuvioinnista.

Geeta´s Spice Mix –seokset: kuin intialaista aromaterapiaa

Geeta´sin valikoimissa on useita eri Spice Mix –vaihtoehtoja (katso erillinen liite), mutta grillaamiseen soveltuvat etenkin kaksi makua: Tandoori Spice Mix ja Tikka Spice Mix. Niiden käyttö on yksinkertaista: lihat maustetaan valmiilla mausteseoksilla ja grillataan tai kypsennetään uunissa tai pannulla. Pussien yksinkertaisilla käyttöohjeilla ruoka onnistuu jokaisella kerralla. Tänä kesänä intialaisten ravintoloiden yksi vakioannoksista, Chicken Tikka eli mausteiset kanavartaat syntyvät siis vaivatta suomalaisenkin mökin pihassa.

Chutneyllä moninkertaisesti makua

Chutneyt (katso erillinen liite) sopivat todella moneen käyttötarkoitukseen. Ne ovat Intiassa yleisesti käytössä, ja joka alueella on omansa. Geeta´sin chutneyt ovat täynnä reilun kokoisia sattumia hedelmiä ja vihanneksia sekä rohkeita intialaisia mausteita. Chutneyt sopivat sellaisinaan muiden intialaisten ruokalajien kylkeen, mutta niistä on moneen  muuhunkin.

Chutneyt soveltuvat erinomaisen maukkaasti myös juuri nyt äärimmäisen trendikkäiden, grillissä valmistettaviksi soveltuvien katuruokien maustamiseen. Niillä saa niin hot dogien kuin hampurilaisten kastikkeet nostettua ihan uusiin makusfääreihin, samoin kuin samosa-nyytit, salaatinkastikkeet ja perinteisen perunasalaatin.

Suosittelemme kokeilemaan vaikkapa täydellisiä pita-taskuja:

Suikaloi yksi broilerin rintafile. Paista pannulla öljyssä teelusikallinen ananaschutneytä ja ruskista myös broilerisuikaleet. Lämmitä pita-leipä ja täytä se broilerisuikaleilla, lehtisalaatilla ja ruokalusikallisella kreikkalaista jogurttia.

Lisätiedot:
Maarit Tupitsa, Brand Manager, Vitaseege Oy Ab
040 559 5936, maarit.tupitsa@vitaseege.fi

Kuvat tiedotteen kuvalinkeistä tai mari.cadaut@viestintamakua.fi, 040 5878 053

Lisää reseptejä löytyy osoitteesta http://geetasfoods.com/recipes/.

 

TUOTETIEDOT 

Geeta´sin tuotteet valmistetaan yrityksen perustajan, intialaisen Geeta Samtanin suvussa kulkeneiden reseptien mukaan. Kuluttajalle on siis tarjolla aitoja Intian makuja helposti ja nopeasti omassa keittiössä. Tuotteisiin ei ole käytetty keinotekoisia väriaineita, aromeja tai säilöntäaineita. Mielenkiintoisen ja maukkaan ruoan valmistus on vaivatonta, kun ainekset ja mausteet on huolellisesti mitoitettu ja valittu kuluttajalle valmiiksi. Geeta´s-tuotteet tunnistaa raikkaan turkoosista väristä ja koristeellisesta kuvioinnista.

Valikoimassa on kolme chutney-makua ja viisi Spice Mix –mausteseosta.

SPICE MIX –MAUSTESEOKSET

Tandoori Spice Mix: Paahdettu juustokumina, inkivääri ja kardemumma yhdistyvät tässä perinteisessä pohjoisintialaisessa Tandoori-ruoassa. Medium-vahvuinen.

Tikka Spice Mix: Korianteri, kardemumma ja chili yhdistyvät tässä aidossa Pohjois-Intian Punjabin alueen tikka-ruoassa. Sopii erinomaisesti grillaukseen. Medium-vahvuinen.

Rogan Josh Spice Mix: Herkullinen Kashmirin alueen perinneruoka, jossa fenkolia, kardemummaa ja mustapippuria. Medium-vahvuinen.

Keralan Spice Mix: Aromaattinen eteläintialainen Keralan-alueen perinneruoka sinapinsiemenillä, neilikalla ja kanelilla. Medium-vahvuinen.

Dhansak Spice Mix: Suosittu intialainen ruoka, jossa yhdistyvät historiallisen Persian ja Gujaratin alueen herkulliset maut. Medium-vahvuinen.

Spice Mixien pakkauskoko 30 g ja hinta 2,15-2,50 € 

CHUTNEYT

Premium Mango Chutney: Tämä mangosta ja aromaattisista mausteista valmistettu chutney on suosituin Geeta´s-tuote ja yrityksen lippulaiva. Medium-vahvuinen.

Pakkauskoko: 320 g

Mango & Ginger Chutney: Mangosta, hienonnetusta inkivääristä ja aromaattisista mausteista valmistettu herkullinen chutney. Medium-vahvuinen.

Pakkauskoko: 320 g

Mango & Chili Chutney: Mangosta, punaisesta chilistä ja aromaattisista mausteista valmistettu aito intialainen chutney. Hot-vahvuinen.

Pakkauskoko: 300 g

Chutneyjen hinta 3,75 – 4,50 €

 

 

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs