Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Tervetuloa mediatilaisuuteen Mikkeliin 22.1. kuulemaan järvikalatempauksesta

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Tervetuloa mediatilaisuuteen Mikkeliin 22.1. kuulemaan järvikalatempauksesta

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2013 klo 14:07
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Tervetuloa Särvintä järvestä –hankkeen mediatilaisuuteen Ravintola Tallin Pilttuukabinettiin (Patteristonkatu 3, Mikkeli) tiistaina 22.1. klo 13-14.

Järvikalamureketta yli 12 000 henkilölle

Kalan kulutus on viimeisen kymmenen vuoden aikana noussut, mutta kotimaisen kalan osuus kokonaiskulutuksesta on pienentynyt. Kotimaista kalaa on noin 4 kg 16 kilon kokonaismäärästä. Halua ja kykyä tilanteen muuttamiseen kuitenkin on. Etelä-Savossa lähiruoan käyttö ruokapalveluissa on valtakunnallisesti merkittävällä tasolla, mutta alueella on myös petrattavaa - järvikalan osuutta ruokalistoilla halutaan lisätä huomattavasti.

Tiedotustilaisuuden aiheena on kertoa viikolla 4 Mikkelissä toteutettavasta teemapäivästä, jolloin tarjotaan paikallista järvikalamureketta ja muutakin lähiruokaa ainakin 12 000 ruokailijalle. Teemapäivässä on mukana perjantaina 25.1. koko Mikkelin kaupungin ruokapalvelut, Etelä-Savon sairaanhoitopiirin henkilöstöravintola, Ravintola Talli ja ABC: n Etelä-Savon toimipisteissä. Esedun toimipaikoissa järvikalamureketta tarjoillaan jo torstaina 24.1. Päivien aikana listalla on järvikalamurekkeen lisäksi muitakin lähiruokatuotteita. Ihan ensimmäistä kertaa ei mureketta tarjota, marraskuun lopussa järvikalamureketta tarjottiin jo noin 2 000 ruokailijalle, joiden antama palaute oli varsin positiivista.

Tervetuloa maistamaan järvikalamureketta

Toimittajat ovat tervetulleita tiedotustilaisuuteen 22.1. kuulemaan teemapäivästä tarkemmin lisää ja maistamaan jo etukäteen järvikalamureketta lisukkeineen sekä särki-peruna –kiusausta. Hankkeen toiveena on levittää tietoa teemapäivästä etukäteen mahdollisimman laajasti, jotta torstaina ja perjantaina saataisiin ruokailijat liikkeelle ja sitä kautta palautetta aterioista.

Särvintä järvestä –hanke keskittyy vajaasti hyödynnettyjen kalojen, lähinnä siis särkikalojen, käytön lisäämiseen ammattikeittiöissä. Hankkeessa mukana olevat yritykset kehittävä aktiivisesti järvikalatuotteita, mm. Varkaudessa aloittanut (2012) Savokala Oy yritys valmistaa järvikalamassaa, lahnasta, särjestä ja muistakin järvikaloista. Myös Kruunuherkku on tehnyt omaa tuotekehitystä järvikalamurekkeesta. Mukana olevat ruokapalvelut ovat kiinnostuneita

Tiedotustilaisuuteen osallistuu hankkeessa mukana olevia ravintoloita, ammattikeittiötä ja yrityksiä.

• Timo Marttinen; Kruunuherkku

• Jari Lampila; Savokala

• Eija Piispa; Mikkelin kaupunki/ Ruoka- ja puhtauspalvelut

• Minna Rasa; Sok, Abc-ketju

• Ritva Hokkenen; Etelä-Savon sairaanhoitopiiri, ruokapalvelu

• Minna-Mari Mentula; Ravintola Talli

• Teija Rautiainen: Mamk/ Matkailu- ja ravitsemisalan laitos, projektipäällikkö

 

Lisätietoja:

Teija Rautiainen, projektipäällikkö, MAMK

teija.rautiainen@mamk.fi, gsm 0400 872 759

 

Särvintä järjestä –hanke lyhyesti

Särvintä järvestä –hanketta rahoittaa Etelä-Savon Ely-keskus ja Itä-Suomen Kalatalousryhmä. Hankekokonaisuuden kesto on noin 2 vuotta (1.4.2011 – 31.5.2013). Hankkeessa ovat mukana Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut, Etelä-savon Sairaanhoitopiirin ravitsemuspalvelut, ABC –Pitkäjärvi, Ravintola Talli, Kruunherkku ja Savokala.

Hanketta hallinnoi Mikkelin ammattikorkeakoulu/ Matkailu- ja ravitsemisalan laitos

Hankkeen tavoitteena on edistää järvikalamassasta valmistettavien tuotteiden saatavuutta ammattikeittiöiden valikoimiin erityisesti Etelä-Savon alueella. Järvikalamassan valmistuksessa hyödynnetään hoitokalastuksen raaka-aineena saatavia särkikaloja. Keittiöihin valmiina tulevien tuotteiden lisäksi selvitetään miten järvikalamassa sellaisenaan sopii erilaisten ruokien valmistukseen ammattikeittiöissä.

 

 

 

 

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs