Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Taitaja2015-semifinaaleihin suuri ilmoittautumismäärä -usko ammatilliseen koulutukseen vahva

Taitaja2015

Taitaja2015-semifinaaleihin suuri ilmoittautumismäärä -usko ammatilliseen koulutukseen vahva

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 09:26
Julkaisija: Taitaja2015

Taitaja2015-kilpailun semifinaalien ilmoittautumismäärät ovat pysyneet ennallaan Suomen talouden huippuvuosista. Ammatillisen koulutuksen muutospaineet ja taloudellisten resurssien heikkenemisuhat eivät ole vaikuttaneet kilpailutoimintaan. Usko ammatillisen koulutuksen tulevaisuuteen ja työllistävyyteen on edelleenkin vahva.

Semifinaaleihin on tänä syksynä ilmoittautunut noin 1800 opiskelijaa. Vuosien ajan on ilmoittautumisissa ollut tasaista kasvua ja suunta jatkuu. Semifinaalikilpailuista eri lajeista yhteensä 400 parasta pääsee Taitaja2015-kilpailun finaaleihin Turkuun. Alueellisesti eniten ilmoittautuneita oli Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Suosituimmat kilpailulajit kautta vuosien ja tänäkin vuonna olivat yksilösuorituslajeissa: autonasennus, asiakaspalvelu ja myynti, putkiasennus, sähköasennus, levy ja hitsaus, visuaalinen myyntityö sekä kuljetuslogistiikka. Parikilpailulajeista lähihoitajien semifinaalikilpailuun ilmoittautui jopa 55 kilpailijaa enemmän kuin viime vuonna.

Suuri osa semifinaaleista järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa Seinäjoen alueella. Semifinaalit ovat hyvä harjoittelumahdollisuus Koulutuskeskus Sedulle, joka kantaa päävastuun vuoden 2016 Taitaja-tapahtumasta.

Taitaja2015 pidetään 5.-7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Taitajan ytimenä on nuorten alle 20-vuotiaiden ja kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävien ammattitaidon SM-kilpailu. Lisäksi Taitaja2015-tapahtumassa järjestetään erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu ja yhdeksäsluokkalaisille tarkoitetun Taitaja9-kädentaitokilpailun finaali. Kilpailuiden lisäksi yleisölle on tarjolla monipuolisia kotimaisia ja kansainvälisiä seminaareja huippupuhujineen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Taitaja2015 lisätietoja:
Jarmo Linkosaari Taitaja2015-kilpailujohtaja
puh. 050 518 5811, sähköposti: jarmo.linkosaari@turku.fi

 

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö.

Lisätietoja: www.taitaja2015.fi. Katso myös Facebook (Taitaja) sekä Instagram, Twitter ja YouTube (Taitaja2015).

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs