Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Suomen tyrniasiantuntijat kysyttyjä maailmalla

Aromtech Ltd

Suomen tyrniasiantuntijat kysyttyjä maailmalla

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2015 klo 11:10
Julkaisija: Aromtech Ltd

Suomesta on kutsuttu kolme tutkijaa luennoimaan Kansainvälisen Tyrniyhdistyksen ISA:n (International Seabuckthorn Association) järjestämään maailmanlaajuiseen tyrnikonferenssiin Intiaan. Suomalainen tyrnitutkimus on maailmalla erittäin arvostettua ja sillä on länsimaisen tutkimuksen pisimmät perinteet. Kutsutut tyrniasiantuntijat ovat Prof. Heikki Kallio ja Prof. Baoru Yang Turun yliopistosta sekä FT Petra Larmo Aromtechilta. Konferenssi järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna Intian New Delhissä 24.-26. marraskuuta. Konferenssin ohjelma löytyy osoitteesta: http://isa2015.in/

Professori Kallio toimii ensimmäisen päivän pääluennoitsijana aiheenaan tyrnin laatuun ja ominaisuuksiin vaikuttavat maantieteelliset tekijät kuten leveyspiirit ja korkeuserot. Prof. Yangin ja FT Larmon luentojen aiheet liittyvät tyrnimarjan ja sen sisältämän tyrniöljyn terveysvaikutuksiin. Larmo esittelee kaksi kliinistä koetta otsikolla: ”Tyrniöljyllä edullisia vaikutuksia intiimialueen limakalvoille sekä suun kautta nautittuna että paikallisena voiteena”. Baoru Yang esitelmöi kokeesta, jossa tutkittiin tyrnimehun ja yhden tyrnin sokeriyhdisteen (L-kebrakitol) vaikutuksia tyypin II diabetekseen hiirillä.

ISA järjestää joka toinen vuosi kansainvälisen ISA Konferenssin, jossa maailman johtavat tyrnitutkijat ja muut alalla toimivat asiantuntijat kokoontuvat. Konferenssi pidetään eri maissa, viimeksi Potsdamissa Saksassa 2013. ISA:n tavoitteena on maailmanlaajuisen tyrnitietämyksen vaihdon lisäksi tukea tyrnin tutkimus- ja kehitystyötä, sekä edistää tämän monipuolisen kasvin hyödyntämistä ihmisten terveyden, taloudellisen kasvun ja ympäristön suojelun hyväksi. Kestävän kehityksen näkökulma on tärkeä. Tyrni on yksi parhaista kasveista estämään maaperän eroosiota ja se edistää kuivien alueiden metsittämistä.

Lisätiedot: Tiina Ulvinen, tiina.ulvinen@aromtech.com
puh. 0400 217469

Lisätietoja Tyrniyhdistyksestä:
Veli-Markku Korteniemi
ISAn (International Seabuckthorn Association) varapuheenjohtaja
puh. 0400 392494

Liitetiedostot

Torniolainen Aromtech kehittää, valmistaa ja markkinoi tutkittuja ravintolisätuotteita ja bioaktiivisia kasviuutteita kosmetiikka- ja elintarviketeollisuudelle. Yhtiön päätuote Omega7® Tyrniöljykapseli on markkinoilla yli 20 maassa. Kosmetiikan raaka-aineita toimitetaan ArctiCare® -tuotemerkillä kosmetiikkayrityksille maailmanlaajuisesti. Viennin osuus yhtiön liikevaihdosta on yli 70 %. Tornion tehtaan tuotanto perustuu ympäristön kannalta kestävään uuttoteknologiaan. Yhtiöllä ISO 9001:n ja ISO 14001:n mukaiset sertifioidut laatu- ja ympäristöjärjestelmät sekä GMP-standardin mukainen lääkeaineen valmistuslupa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs