Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Suomen maitoala saa EU:lta tukea vientikriisiin

Maa- ja metsätalousministeriö

Suomen maitoala saa EU:lta tukea vientikriisiin

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 17:02
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

EU:n maatalouskomissaari Phil Hogan on tänään ilmoittanut, että unioni tukee Venäjän tuontikiellosta kärsineitä suomalaisia maidontuottajia 10,7 miljoonalla eurolla.

– Komission tuki Suomelle on hyvä uutinen, sanoo maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo. – Tämä on tärkeä lisä Suomen jo kansallisesti päättämien Venäjä-kriisitukien 22,5 miljoonaan euroon, joista suurin osa kohdistuu maitoalalle.

Ministeri Orpo toteaa, että komission tuore esitys tukea Suomen maitoalaa, sekä aiempi vastaava päätös Viron, Latvian ja Liettuan maitoalan tuesta ovat historiallisia.

– Milloinkaan aiemmin EU:n kassasta ei ole maksettu ylimääräistä tukea suoraan vain tiettyjen jäsenmaiden tuottajille, hän sanoo.

Alkusyksyllä komissio tuki normaaleilla käytettävissä olevilla markkinahallintakeinoilla hedelmä- ja vihannesalaa sekä maitotuotteiden varastointia kriisin takia. Nämä olivat unionin normaaliin toimintaan kuuluvia tukitoimia, joilla tasoitetaan erilaisia häiriöitä markkinoilla, mutta näitä keinoja ei Suomessa pystytty Orpon mukaan hyödyntämään.

– Tämä asia on ollut suuri periaatteellinen kysymys Suomelle. Vaikka nyt saatu tuki ei kompensoikaan kaikkia menetyksiä, on se tärkeä kädenojennus EU:lta suomalaiselle tuottajalle, ministeri toteaa.

Komissaari Hoganin videolausunto (tulossa)

Komission teemasivut Venäjän tuontikiellosta

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Tiina Rytilä p. 0295 162 132
maatalousneuvos Kari Valonen p. 0295 162 269
osastopäällikkö Risto Artjoki p. 0295 162 286
etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs