Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Suomen ensimmäisen ruokamatkailukilpailun satoa: suomalaisesta ruoasta ollaan ylpeitä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomen ensimmäisen ruokamatkailukilpailun satoa: suomalaisesta ruoasta ollaan ylpeitä

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2016 klo 14:30
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomalainen ruoka kiinnostaa, se on yllättävää, maistuvaa ja elämyksellistä. Juuri valmistuneessa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä on nostettu esiin osallistujien mainitsemia oivalluksia ja hyviä käytänteitä, joita voidaan käyttää hyödyksi Suomen ruokamatkailun kehittämisessä.

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2015. Kilpailuun osallistui yhteensä 77 ruokamatkailutuotetta eri puolilta Suomea. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Visit Finlandin, työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Haaga-Helian kanssa.

Opiskelija Saara Linna on opinnäytetyössään hyödyntänyt Suomen ensimmäisen ruokamatkailukilpailun osallistujien kilpailulomakkeita. Opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona RUOKA&MATKAILU -hankkeelle, joka on hanke ruokamatkailun kehittämiseksi Suomessa.

Kilpailuvastauksissa nousi esiin osallistujien ylpeys omista tuotteistaan, ja he hyödynsivät kekseliäästi paikallisia raaka-aineita, lähialueen yrityksiä, sekä toiminta-alueensa ympäristölle ominaisia piirteitä ruokamatkailutuotteissaan. Yritykset ja yhteisöt halusivat tuottaa matkailijoille aidon ja osallistavan ruokaelämyksen. ”Yhteistyössä on voimaa!”, todettiin useammankin osallistujan toimesta. Tuotteet ovat räätälöitävissä monenlaisille asiakasryhmille sopiviksi, eikä tarkkoja kohderyhmiä ole määritelty.

Ruokamatkailu on tärkeä kehittämisen kohde Suomessa. Parhaimmillaan ruokamatkailu vahvistaa alueen identiteettiä, tuottaa matkailijoille elämyksiä, tukee paikallisia yrityksiä ja lisää matkailua isojen kaupunkien ulkopuolelle.

Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201604224857.

Lisätietoja:
Saara Linna, saara.linna@haaga-helia.fi, 040 7517 957
Kristiina Adamsson, Haaga-Helia, lehtori. kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, 040 4887595

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs