Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Sinappi kuuluu suomalaiseen jouluun

Maustaja Oy

Sinappi kuuluu suomalaiseen jouluun

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2014 klo 13:00
Julkaisija: Maustaja Oy

Maustajalta reilut 300 tonnia sinappia joulupöytiin

Sinappi on olennainen osa suomalaista joulua. Suomen suurin sinapinvalmistaja Maustaja Oy valmistaa joulusesonkia varten sinappia yhteensä reilut 300 tonnia eli noin 20 rekkalastillista. Joulun suosikkiruoan, joulukinkun, lisäksi sinappi maustaa lukuisat muutkin jouluherkut.

Suomessa joulu on juhannuksen jälkeen vuoden toiseksi suurin sesonki sinapin kulutuksessa. Maustajan Pyhännän tuotantolaitoksella valmistuu suuri osa suomalaisten tämänkin joulun sinapeista. 

– Joulusesonkiin valmistautuminen on alkanut meillä jo loppusyksystä, ja kiivaimmillaan sinapin tuotanto on ollut marraskuussa. Kokonaisuudessaan valmistamme joulun aikaan noin neljäsosan koko vuoden sinapeista, kertoo Maustajan toimitusjohtaja Arto Tölli

Maustaja valmistaa vuodessa noin 3000 tonnia sinappia, yhteensä noin 200 rekkalastillisen verran. Joulusesonkia varten Pyhännällä tuotettu sinappimäärä riittäisi kuorruttamaan yli miljoona joulukinkkua.

Perinteistä vai tuunattua sinappia joulupöytään?

Perinteinen kinkku sinappikuorrutteella kruunaa monen suomalaisperheen jouluaterian. Vaikka perinteinen mieto sinappi lienee suosituin valinta, on kuorrutteeseen käytettävä sinappi täysin makuasia.

– Kinkun kuorrutteeksi sopivat loistavasti kaikenlaiset sinapit: niin miedot, tuliset, makeat, väkevät kuin vaikka konjakilla maustetutkin. Tai jos pitää ketsupista, voi kinkun päälle kaikin mokomin laittaa sinappi-ketsuppiseoksen, sanoo Maustajan tuotekehittäjä Hilkka Leinonen

Valmiin sinapin tuunaaminen on helppo tapa tuoda uusia makuja ruokapöytään niin jouluna kuin juhlapyhien jälkeenkin. Juuri nyt trendikäs tulinen dippisinappi syntyy raastamalla piparjuurta sinapin joukkoon. Graavilohen ja sillin kastikkeisiin puolestaan sopii mainiosti currylla tai hunajalla maustettu sinappi. Kalaruoille voi kokeilla myös inkiväärillä tai wasabilla ryyditettyä versiota. 

– Myös pohjoispohjanmaalaisesta perinneherkusta, hernetuuvingista, voi tehdä modernin version sinapin avulla, Leinonen vinkkaa.

Liitteenä:

  • Sinappireseptejä jouluruoille
  • Infograafi: Sinapin tuotanto joulusesonkia varten Maustajan Pyhännän tuotantolaitoksella

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Arto Tölli, Maustaja Oy, puh. 040 867 9442 tai arto.tolli@maustaja.fi
Tuotekehittäjä Hilkka Leinonen, Maustaja Oy, puh. 020 799 1365 tai hilkka.leinonen@maustaja.fi

Liitetiedostot

Maustaja Oy valmistaa ideasta tuotteeksi -konseptilla suomalaisia makuja asiakkaidensa eli kauppaketjujen, tukkukauppojen ja elintarvikeyritysten tarpeisiin. Tuoteryhmistä suurimpia ovat ketsupit, sinapit, salaatinkastikkeet ja hillot. Maustaja työllistää yli 70 henkeä, ja sen tuotantolaitos sijaitsee Pyhännällä Pohjois-Pohjanmaalla. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs