Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Sairaaloiden ruokapalvelut Suomessa ja maailmalla puhututtavat JAMKissa 2.10.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Sairaaloiden ruokapalvelut Suomessa ja maailmalla puhututtavat JAMKissa 2.10.

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2014 klo 10:42
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Miten tanskalaiset suunnittelevat uusien sairaaloidensa ruokapalvelujen toteutusta? Miten ruokapalvelut ja ravitsemushoito on toteutettu Kiinassa?

Food 4 Growth -hanke tuo kansainvälisiä asiantuntijoita Jyväskylään 2.10.2014 klo 12–16 pidettävään seminaariin. Paikkana on Jyväskylän ammattikorkeakoulun Dynamo,  Piippukatu 2, auditorio.

Professori Oivind Irtunin, University of Tromso, luento nostaa esiin vajaaravitsemuksen ehkäisyllä saavutettavat kustannussäästöt ja hoitoaikojen lyhenemisen. Lise Justesen, Aalborg University, nostaa valmistumassa olevassa väitöskirjassaan esiin uuden käsitteen: hospitality hospitaalissa, hyvinvoinnin edistäminen ruoan avulla sairaaloissa.

– Suomalaiset ruokapalvelut ovat kansainvälisesti erittäin korkeatasoisia  ja professionaalisia. Tuntuu kuitenkin siltä, että ruokapalveluja kehitetään talous edellä. Asia on ajankohtainen myös Jyväskylässä uuden sairaalan rakentamisen myötä, toteaa yliopettaja Enni Mertanen Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketoimintayksiköstä.

– Tanskassa uusissa sairaaloissa ruoka tehdään paikan päällä, eikä osteta ulkopuolisilta palvelun tuottajilta, hän jatkaa.

Tilaisuus on osa Food 4 Growth –hanketta. Hankkeen tavoitteena on Pohjoismaiden ja Kiinan sairaalaruokailun ja siihen liittyvän koulutuksen kehittäminen. Tilaisuus on suunnattu ruokapalveluissa toimiville, niitä kehittäville ja ruokapalvelujen järjestämisestä päättäville.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat voivat erikoistua ruokapalvelujen kehittämiseen, yhtenä suuntautumisvaihtoehtona on kestävä gastronomia. Monet JAMKin restonomi YAMK -tutkintoa opiskelevat työskentelevät ruokapalveluissa.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan!

Lue lisää

Lisätietoja:
Enni Mertanen, yliopettaja, 040 7177 509,  etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs