Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Ruokapalvelujen kehittäjät koolla 14.3. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ruokapalvelujen kehittäjät koolla 14.3. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2013 klo 11:38
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Suomalaiset ruokapalvelut edistävät kansanterveyttä

Laaja joukko ruokapalvelujen asiantuntijoita pohtii ruokapalvelujen kehittämistä niin vanhustenhoidon kuin kouluruokailunkin näkökulmasta 14.3. klo 8.30-17.00 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, Piippukatu 2, Dynamon auditorio, Jyväskylä.

Kouluruokailu on myös kasvatusta

Ruokapalveluilla iso merkitys kansanterveyden kehittämisessä, ja tätä ei kaikkialla ole oivallettu yhtä hyvin kuin Suomessa. Ruokapalveluissa on kuitenkin kehitettävää myös Suomessa. Kouluruokailun tulisi tankkaamisen sijaan olla rauhallinen ruokailutapahtuma, jossa opitaan ruokakulttuuria. "Monissa tutkimuksissa kouluruokailun meluisuus on noussut esiin. Meluisa ruokailutila ei mahdollista rauhallista ja antoisaa ruokailua" arvioi yliopettaja Enni Mertanen. Seminaarissa kouluruokailun kehittämiskohteista kertoo mm. opetusneuvos Marjaana Manninen Opetushallituksesta.

Valokuvat sairaaloiden ruokailutilanteista paljastavat kehittämiskohteita

Vanhustenhoidossa laadukkailla ruokapalveluilla tuetaan vanhuksen mielekästä ja hyvää arkea. Tanskalainen Lise Justensen on tutkinut väitöskirjassaan tanskalaisia sairaalan ruokapalveluita ja analysoinut potilaiden ottamia valokuvia sairaalaruoasta ja ruokailutilanteista. ”Ruokapalvelut tarkoittaa muutakin kuin ruoan ravintoarvoa. Hyvään ruokapalveluun kuuluu myös miellyttävä ympäristö, maku, visuaalisuus ja asiakaspalvelu. Justensenin tutkimuksessa havaitaan, millaisilla tekijöillä sairaalaruokailun kokemusta voidaan parantaa, jopa pienin keinoin”, kertoo Mertanen.

Ruokapalvelujen esimiestehtäviin kouluttaudutaan ammattikorkeakoulussa. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa voi opiskella restonomiksi (AMK) ja kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen hakeutua suorittamaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, restonomi (ylempi AMK). Haku sekä AMK- että YAMK-tutkintoihin on käynnissä 4.3.-3.4.2013.

Seminaarin ohjelma:

http://www.jamk.fi/koulutus/taydennyskoulutus/ajankohtaista_taydennyskoulutuksissa/2/0/ruokapalveluja_vauvasta_vaariin_tervetuloa_seminaariin_14_3

Lisätietoja: yliopettaja Enni Mertanen, puh. 040 717 7509, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs