Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Ruoka- ja taidetapahtuma Food & Art tuo huipputason naiskeittiömestarit Suomeen

Food Camp Finland

Ruoka- ja taidetapahtuma Food & Art tuo huipputason naiskeittiömestarit Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2015 klo 10:30
Julkaisija: Food Camp Finland

Ruoan ja kulttuurin ystävien kannattaa suunnata elokuussa Mänttään, kun Food & Art -tapahtuma valloittaa taidemuseo Göstan pihapiireineen 28.–30.8.2015. Viikonlopun aikana voi istahtaa pöytään nauttimaan kansainvälisten ja suomalaisten huippukokkien valmistaman lounaan tai illallisen ja tutustua kokkien työskentelyyn demokeittiössä. Lisäksi ohjelmaan kuuluu keskustelutilaisuuksia sekä ruoka- ja käsityöläistori. Tapahtumaan on ilmainen pääsy, ja valtaosa ohjelmasta on maksutonta.

Nyt toista kertaa järjestettävä Food & Art sai alkunsa, kun Olo- ja Emo-ravintoloista tuttu ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä päätti kutsua kansainväliset kokkikollegansa tutustumaan Suomeen, sen raaka-aineisiin ja ruoanlaittoon. Yhdessä ruokayhteisö Food Campin kanssa kokkien kokoontumisen ympärille rakennettiin kaikille ruoan ja kulttuurin ystäville avoin tapahtuma.

Tänä vuonna Food & Art tuo Suomeen joukon tunnettuja naiskeittiömestareita. Vieraina ovat maailman ainoa naispuolinen Bocuse d’Or -voittaja Léa Linster Luxemburgista, Christina Bowerman Italiasta, Suzuko Enomoto Japanista, Ylfa Helgadóttir Islannista, Amandine Chaignot Ranskasta sekä Malin Söderström Ruotsista – tuttuja mm. Rooman Glassin, Lontoon Rosewood-hotellin ja Tukholman Moderna Museetin ravintoloiden kaltaisista huippuravintoloista. Ulkomaisten huippukokkien lisäksi tapahtumassa kokkaavat Suomen kokkimaajoukkue, Suomen Bocuse d’Or -kandidaatti sekä Vuoden Kokki 2015.

”Suomalaisille ruoka- ja ravintolakulttuurin ystäville tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä nauttimaan  näin monen huippukokin valmistamista ruoista yhdellä aterialla. Rennossa ja vapaamuotoisessa ilmapiirissä kokkien kanssa on myös mahdollista päästä juttusille”, Food Campin toimitusjohtaja Riikka Kannas kertoo.

Lähde päiväretkelle Mänttään

Vierailu Food & Artissa sopii erinomaisesti kesäisen päiväretken ohjelmaksi. Esimerkiksi Helsingistä ja Turusta Mänttään ajaa kolmessa tunnissa ja Tampereelta reilussa tunnissa. Ohjelman voi räätälöidä omaan aikatauluun ja budjettiin sopivaksi.

Herkullisen levähdyshetken retkipäivään tarjoaa tämän vuoden uutuus, museon pihalle pystytettävä lounasravintola, joka tarjoaa kolmen ruokalajin lounasta 29 euron hintaan. Ruoista vastaavat Suomen kokkimaajoukkue ja Pekka Terävä. Lounasravintolan yhteydessä on demokeittiö, jossa on mahdollista seurata koti- ja ulkomaisten huippukokkien työskentelyä käytännössä. Omistautuneimmat ruokaharrastajat hankkivat lipun perjantaina ja lauantaina järjestettävälle, vieraskokkien, Vuoden Kokin 2015 ja Suomen Bocuse d’Or -kandidaatin valmistamalle yhdeksän ruokalajin illalliselle, jonka aikana kuullaan kiehtovia tarinoita kokkien urasta ja elämästä heidän itsensä kertomina.

Kulinarististen nautintojen lisäksi Food & Art tarjoaa laajan kattauksen muuta ohjelmaa ruokakulttuurin ja taiteen ystäville. Ilmaiset asiantuntijoiden vetämät keskustelutilaisuudet taidemuseo Göstan uuden Paviljonki-rakennuksen Kivijärvisalissa kutsuvat kuulemaan ruoasta, juomasta ja taiteesta. Ruoka- ja käsityöläistorilla voi tehdä ostoksia kotimaisten tuottajien kojuista. Food & Art on myös oivallinen tilaisuus tutustua viime kesänä laajentuneen taidemuseo Göstan näyttelyihin sekä nähdä Suomen julkisten kokoelmien ainoa aito Monet-maalaus.

Tapahtuman koko ohjelma tiedotteen lopussa sekä osoitteessa www.foodcampfinland.fi.

Virittäydy tunnelmaan Helsingin Helenankadulla!

Ruokamatkan voi aloittaa jo loppukeväästä Helsingissä, kun Food & Art -tapahtumaa järjestävän Food Campin Helenankatu 2:n kivijalkatila käynnistää toimintansa toukokuussa. Luvassa on muun muassa teemaillallisia, keskusteluiltoja ja ruokakursseja.

Lisätietoja:

Riikka Kannas, toimitusjohtaja, Food Camp Finland, riikka.kannas@fatrabbit.fi, p. 040 354 6331

www.foodcamp.fi

Kansainvälisten kokkivieraiden ja Pekka Terävän haastattelupyynnöt:

Jaana Kiesiläinen, Viestintätoimisto Drum, jaana.kiesilainen@drum.fi, p. 050 358 2425

Tapahtumapaikka:

Taidemuseo Gösta, Joenniementie 47, 35800 Mänttä

www.serlachius.fi

Food & Art 2015 -ohjelma

Herkuttele huippukokkien taidonnäytteillä

Demokeittiö ja lounasravintola tarjoavat vieraille päivittäin herkullista lounasta Suomen kokkimaajoukkueen valmistamana. Vierailevina tähtinä keittiössä nähdään perjantaina ja lauantaina myös kansainväliset kokkivieraat, Vuoden Kokki 2015 sekä Suomen Bocuse d’Or -kandidaatti. Lounasravintolan yhteydessä olevan demokeittiön puolen tunnin sessioissa kokit tekevät omista illallisruokalajeistaan maistiaisia, joita yleisö pääsee myös maistamaan. Samalla kuullaan ura- ja elämäntarinoita ravintolamaailman huipulta. Demokeittiön ohjelma on tapahtumavieraille ilmainen. Lounasravintolassa kolmen ruokalajin lounaan hinta on aikuisille 29 euroa. Alle 12-vuotiaat syövät puoleen hintaan ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi.

Demokeittiö ja lounasravintola pe 28.8. ja la 29.8. klo 11.30–16, su 30.8. klo 11.30–15.

Illallisella nautitaan kansainvälisten kokkivieraiden yhdessä valmistama ainutlaatuinen yhdeksän ruokalajin menu sekä kuullaan kiehtovia tarinoita huippukokkien urasta ja elämästä. Illallisen aikana päästään herkuttelemaan myös Suomen Bocuse d’Or -kandidaatin ja Vuoden Kokin taidonnäytteillä. Illalliskortin hinta on 365 € + alv 24 %, ja siihen kuuluu Food & Art -vieraille räätälöity opastettu kierros taidemuseo Göstan kokoelmiin.

Illalliset pe 28.8. ja la 29.8. klo 17–23.30.

Kuuntele ja keskustele Kivijärvisalissa

Kivijärvisalin keskustelutilaisuuksissa pureudutaan ruokaan, juomaan ja taiteeseen. Aiheina ovat muun muassa perheiden yhdessä syöminen, ruokahetkien jakaminen ja niiden merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Ohjelma on maksuton.

Keskustelut pe 28.8. klo 12–15, la 29.8. klo 12–16 ja su 30.8. klo 12–15.

Tutustu toriin ja taidemuseoon

Ruoka- ja käsityöläistorilla pääsee tutustumaan kotimaisten tuottajien huipputuotteisiin ja nauttimaan toritunnelmasta. Tori sijaitsee museon pihalla demokeittiön ja lounasravintolan vieressä.

Ruoka- ja käsityöläistori pe 28.8. ja la 29.8. klo 11.30–18, su 30.8. klo 11.30–15.

Taidemuseo Göstassa on tapahtuman aikana nähtävissä mm. näyttely Korine ja Max E. Ammannin outsider-taiteen kokoelmasta, suomalaisten valokuvaajien kuvia Mäntästä sekä Antero Toikan veistoksia.

Museo avoinna päivittäin klo 10–18.

Lisätiedot näyttelyistä www.serlachius.fi

Ohjelmaa ruoka- ja juoma-alan ammattilaisille

Torstaina 27.8. Mänttään kokoontuvat ruoka- ja juoma-alan ammattilaiset. Lisätiedot PRO-päivän ohjelmasta Riikka Kannakselta, riikka.kannas@fatrabbit.fi.

Food Camp varaa oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Food Camp Finland on ruokayhteisö, jonka tavoitteena on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja yhdessä syömistä. Tätä teemme järjestämällä monimuotoisia tapahtumia ja kohtaamispaikkoja ruoan ystäville ja ammattilaisille sekä tulevaisuudessa myös mahdollistamalla ja tukemalla erilaisia ruokakulttuuria edistäviä hankkeita. Food Campin kaikkea tekemistä yhdistää sosiaalisen ruokailun korostaminen ja rento tunnelma. Meille ruokakulttuuri tarkoittaa iloja ja nautintoja, arjen ja juhlan jakamista hyvän ruoan ja juoman äärellä. Vuoden 2015 päätapahtumamme Food & Art tuo huippukokit ja ruokaharrastajat saman pöydän ääreen. www.foodcampfinland.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs