Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » RKTL:n ennakkoarvio: merialueen ammattikalastuksen saalis lähes yhtä suuri kuin edellisvuonna

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

RKTL:n ennakkoarvio: merialueen ammattikalastuksen saalis lähes yhtä suuri kuin edellisvuonna

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2012 klo 10:15
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Merialueen ammattikalastuksen kokonaissaalis oli ennakkoarvion mukaan noin 119 miljoonaa kiloa vuonna 2011. Saalis oli kolme miljoonaa kiloa pienempi kuin vuonna 2010.

Ennakkoarvion mukaan silakkaa kalastettiin viime vuonna 98 miljoonaa kiloa ja kilohailia 16 miljoonaa kiloa. Silakkasaalis kasvoi vuodesta 2010 runsaat viisi miljoonaa kiloa, kun taas kilohailisaalis väheni lähes yhdeksän miljoonaa kiloa. Turskaa kalastettiin miljoona kiloa. Yhdessä nämä pääosin troolilla avomereltä kalastettavat lajit kattoivat 96 prosenttia kaikkien lajien kokonaissaaliista. Silakkakanta on jo pitkään ollut vahva ja sen myötä saaliskiintiö suuri. Kilohailikiintiö oli sen sijaan edellisvuosia pienempi, mikä rajoitti saalismäärää.

Silakan ja kilohailin kalastus on keskittynyt muutamalle kymmenelle alukselle. Valtaosa ammattikalastajista kalasti kuitenkin verkoilla tai rysillä rannikkoalueella. Rannikkokalastuksen tärkeimmät lajit olivat ahven, siika, kuha ja lohi. Vuoteen 2010 verrattuna ahvensaalis (0,9 milj. kg), kuhasaalis (0,4 milj. kg) ja lohisaalis (0,2 milj.kg) kasvoivat. Siikasaalis (0,6 milj. kg) sen sijaan pieneni.

Tiedot perustuvat Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen laatimaan ennakkoarvioon merialueen ammattikalastuksen saaliista. Lopullinen saalistilasto ilmestyy toukokuussa.

 Ammattikalastuksen saalis merialueella vuosina 1980-2011,  vuoden 2011 tiedot ennakkoarvioita.

 

Merialueen ammattikalastuksen lajikohtaisten saaliiden ennakkoarvio vuonna 2011.

Lisätietoa Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:
tutkija Pirkko Söderkultalahti, puh. 0205 751246
tilastopäällikkö Anssi Ahvonen, puh. 040 522 2219

Kalatalouden tilastotiedot löytyvät osoitteesta www.rktl.fi/tilastot

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs