Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Puuro on POP - perinteisestä aamupalasta trendikkääksi ateriaksi

Puuro on POP - perinteisestä aamupalasta trendikkääksi ateriaksi

Tiedote.
Julkaistu: 07.03.2013 klo 08:08
Julkaisija:

Puuro ei ole enää vain aamupala, vaan siitä voi tehdä suussa sulavan jälkiruoan,  täyteläisen aterian  tai maistuvan välipalan. Hiutaleisiin perustuvat ruokalajit kiinnostavat maailmalla, ja nyt Myllärin Luomu esittelee vinkit tarjota puuroa uudella tavalla.

Puurosta voi tehdä paitsi aamiaista, myös lounaan, jälkiruoan tai kokonaisen päivällisen.Hiutaleet raaka-aineina ovat vastaus tämän ajan kuluttajan toiveisiin: ne ovat terveellistä ja ekologista ruokaa. Eipä ihme, että puurot erilaisessa muodossa ovat aloittaneet nousunsa jopa ravintoloiden ruokalistoille. Nyt on vuorossa suomalaisten kotikeittiöiden valloitus!

- Myllärin Luomu tuo markkinoille puuron uudella, erilaisella tavalla. Apuna suunnittelussa on ollut keittiömestari Tomi Björck, joka on kehittänyt Myllärin Luomu -hiutaleista jännittäviä ja hurmaavia reseptejä. Perinteisistä hiutaleista syntyy nyt herkullisia tähtiruokia maustamisen ja raikkaan uuden ajattelun ansiosta. Välipala, jälkiruoka, lisuke tai pääruoka, makuyhdistelmät ja ideat ratkaisevat, kuvailee markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela.

Saisiko olla parmesanpuuroa tai hedelmäistä kookospuuroa?

Myllärin Luomu yhdisti voimansa innovatiivisista resepteistään tunnetun Tomi Björckin  kanssa luodakseen uusia, nuoria kuluttajia houkuttelevia reseptejä. Parmesanpuuro ja Balilainen Unelmapuuro edustavat uutta ajattelua parhaimmillaan.

- Puuro on hyvä raaka-aine, jota minulla on aina kotona. Niinpä kerran, kun unohdin risottoriisin kauppaan, kehittelin kotona puurosta kalalle risotto-tyyppisen lisäkkeen. Sen jälkeen olen tehnyt vaikka minkälaisia innostavia kokeiluja. Esimerkiksi kookoskermaan tehtyjä puuroja meillä syödään kotona joka viikko, kertoo Myllärin Luomun reseptejä kehittänyt Tomi Björck.

Viime vuosien aikana muutkin keittiömestarit ovat saaneet inspiraatiota hiutaleista, ja maailmalle on jo perustettu ravintoloita, joiden ruokalista perustuu yksinomaan puurolle. Esimerkiksi Kööpenhaminan Grød Grød ja New Yorkin Oat Meals ovat ottaneet kiinni ilmiöstä, jota näppärimmät ovat ehtineet kutsua Oat Cuisineksi.

Aidot raaka-aineet takaavat maun

Vilja kuuluu edelleen suomalaisten ruokavalioon, ja karppausbuumi on kääntynyt hiljalleen puheeksi sokerin ja valkoisten jauhojen vähentämisestä. Terveellisistä viljoista nousevat esiin yhä useammin kaura ja ruis, ja uudesta tulemisesta nauttiva perinteinen suomalainen ohra.

- Kuluttajat arvostavat edelleen puhtaita ja aitoja raaka-aineita, jotka takaavat herkullisen maun. Samalla erilaisten ruokakohujen keskellä halutaan tietää, mistä ruoka tulee ja miten se on tuotettu. Myllärin Luomu on merkki puhtaista ja aidoista suomalaisista luomuhiutaleista. Uusin tulokkaamme hiutaleperheeseen on Myllärin Luomu 7-viljan hiutale, Salenius-Mela kertoo.

Myllärin Luomu 7-viljan hiutale on kevään hiutaleuutuus, joka on kaupoissa huhtikuussa. Uutuus on runsaskuituinen (13%) ja täynnä viljaisaa makua. Se sopii monipuolisesti ruoanlaittoon, leivontaan ja tietysti puuroihin. Se sisältää kauraa, ohraa, ruista, vehnää, pellavansiemeniä, hirssiä ja tattaria. Muut hiutaleperheen jäsenet ovat:

Myllärin Luomu Kaurahiutale
Myllärin Luomu Pikakaurahiutale
Myllärin Luomu Kuituinen Kaurahiutale
Myllärin Luomu Ohrahiutale
Myllärin Luomu 4-viljan hiutale
Myllärin Luomu Ruishiutale
Myllärin Luomu Kauralese

Puuro on POP

Sivulta www.myllarin.fi löytyy paljon mielenkiintoisia reseptejä ja tietoa Myllärin Luomu -tuotteista. Samassa osoitteessa on myös Tomi Björckin kokkausvideoita ja vinkkejä puurohiutaleiden käyttöön ruoanlaitossa.

Lisätiedot

Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela, 0405009841
riitta.salenius-mela(at)helsinginmylly.fi 

www.myllarin.fi

 

 

Liitetiedostot

Helsingin Mylly Oy on vuonna 1934 perustettu perheyritys, joka valmistaa sekä tavanomaisesta että luomuviljasta laadukkaita viljatuotteita kotitalouksien ja leipomoiden käyttöön. Yritys on erikoistunut luomuviljatuotteisiin ja on yksi Euroopan suurimmista luomukaurahiutaleiden valmistajista. Helsingin Mylly työllistää n. 70 henkeä, ja sen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Helsingin Myllyn tuotantolaitokset sijaitsevat Järvenpäässä, Vaasassa ja Balti Veski AS -nimisenä Virossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs