Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » PRO KALA –TUNNUSTUS GUY SVANBÄCKILLE

Pro Kala Ry

PRO KALA –TUNNUSTUS GUY SVANBÄCKILLE

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2014 klo 16:30
Julkaisija: Pro Kala Ry

Kolmastoista Pro Kala –tunnustus luovutettiin Pro Kalan 20-vuotisjuhlassa ravinravintola Sipulissa Helsingissä torstaina 28.8.2014. Vuoden 2014 Pro Kala –tunnustuspalkinto myönnettiin toiminnanjohtaja Guy Svanbäckille aktiivisesta alueellisesta työstä ja asiantuntevasta toiminnasta kalan menekinedistämisen hyväksi. Tunnustuksen luovutti Pro Kala ry:n puheenjohtaja Kim Jordas.

Kalan roolia elintarvikkeena ja tuotteena voidaan edistää monella tavalla, valtakunnallisesti tai alueellisella työllä. Tänä vuonna Pro Kalan hallitus halusi palkita pitkään jatkunutta aktiivista ja tuloksellista alueellista työtä, jolla on ollut merkittäviä heijastusvaikutuksia myös valtakunnallisella tasolla. Ruohonjuuritasolla tapahtuva työ ei aina saa ansaittua huomiota, ja tämän vuoden valinnalla halutaan tuoda esille alueellisen työn merkitystä, tehtiinpä sitä sitten yrityksissä tai alueellisten toimijoiden keskuudessa.

Pro Kala tunnustuksen saaja Guy Svanbäck toimii Vaasassa Österbottens Fiskarförbundin toiminnanjohtajana. Hän on työskennellyt kala-alalla jo yli 30 vuotta. Hänen persoonaansa ja tapaansa työskennellä voisi kuvata sanoin maltillinen, analyyttinen, yhteistyökykyinen ja asiantunteva. Kala elintarvikkeena on lähtökohtana kaikessa hänen toiminnassaan. Guy Svanbäck työskentelee jatkuvasti uusien ideoiden ja hankkeitten parissa viedäkseen kalaa ja koko kalatoimialaa eteenpäin erityisesti Pohjanmaalla, mutta myös laajemmissa verkostoissa. Ominaista hänen toiminnalleen on, että se huomioi koko ketjun ja kehittää koko arvoketjun toimintaa ja yhteistyötä.

Pro Kala -tunnustus on joka toinen vuosi jaettava huomionosoitus. Yhdistyksen hallitus myöntää tämän tunnustuksen henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt kotimaisen kalan imagoa, kalaruokakulttuuria, kalan laatua, saatavuutta tai menekkiä.

Lisätietoja:
Katriina Partanen, toiminnanjohtaja, Pro Kala ry, puh 0400 827 277
Guy Svanbäck, verksamnhetsledare, Österbottens Fiskarförbund, 0500 860 566

Pro Kala Ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenistö koostuu elinkeinokalatalouden järjestöistä, ammattikalastajista, kalan jalostajista ja kalakauppiaista.

Yhdistys perustettiin vuonna 1994.

Pro Kala Ry:n tarkoituksena on lisätä kuluttajien ja muiden sidosryhmien tietämystä kalan ja kalatuotteiden ravitsemuksellisesta merkityksestä sekä käyttötavoista, ja näin edistää kalan käyttöä monipuolisena elintarvikkeena.

Lisäksi yhdistys edistää kalan ja kalatuotteiden laatua ja elinkeinokalatalouden alalla toimivien jäsentensä yhteistoimintaa.

Yhdistyksen toimintamuotoja ovat kalaan liittyvä monipuolinen tiedotustoiminta, menekinedistämiskampanjat, alaa palvelevien kuluttajatutkimusten ja selvitysten teettäminen sekä erilaiset kalaan liittyvät kehitysprojektit.

Lisätietoja Pro Kala Ry:n toiminnasta ja jäsenyydestä antaa toiminnanjohtaja Katriina Partanen,katriina.partanen@prokala.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs