Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Perinteikäs sahti uutuustietokirjan pääosassa

Kustannusosakeyhtiö Moreeni

Perinteikäs sahti uutuustietokirjan pääosassa

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2015 klo 10:30
Julkaisija: Kustannusosakeyhtiö Moreeni

Sahti – elävä muinaisolut kuljettaa lukijansa olutmatkalle rautakaudelta nykypäivään ja kertoo, mikä tekee suomalaisesta sahdista ainutlaatuisen juoman. Runsaasti ja elävästi kuvitettu Sahti on ehdoton herkkupala kaikille sahdin ystäville, olutharrastajille, kotioluen valmistajille sekä kansanperinteistä, entisaikojen taidoista ja myös gastronomiasta kiinnostuneille.

Sahti ja sen sukulaisjuomat Pohjoismaissa ja Baltiassa ovat yhä valmistettavista oluista lähimpänä viikinki- ja keskiaikaista olutta. Nyt ilmestyvä Sahti on kansainvälisestikin laajin teos, joka kertoo näiden juomien – suomalaisen sahdin, virolaisen koduõlun, gotlantilaisen gotlandsdrickan ja norjalaisen maltølin – yhteisen historian.

Oluenpanon ja sahtityyppisten juomien synnystä edetään nykyisiin valmistustapoihin sekä kotimaisiin sahdinpanijoihin ja kaupallisiin valmistajiin. Sahdin tapakulttuurille on omistettu oma lukunsa, samoin sahdin ja ruoan suhteelle perinteisessä ja nykyaikaisessa suomalaisessa keittiössä. Lisäherkkuna esitellään kolmen tunnetun ravintolan laatimat, sahdin ympärille rakennetut ateriakokonaisuudet resepteineen.

Tekijät
Kirjan kirjoittajat, Mika Laitinen, Johannes Silvennoinen ja Hannu Nikulainen, ovat pitkän linjan olutharrastajia, joiden suhde sahtiin on pitkä ja lämmin niin tekijänä kuin nauttijanakin.

Mika Laitinen, Johannes Silvennoinen ja Hannu Nikulainen: Sahti – elävä muinaisolut
ISBN 978-952-254-231-1
1. painos 2015
Sidottu, 222 sivua
lk 68.27

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Päivi Ylöstalo, 050 324 5504, pressi@moreenikustannus.fi
Liitteenä olevat materiaalit ovat vapaasti käytettävissänne.

Liitetiedostot

Kustannusosakeyhtiö Moreeni kustantaa kotimaista ja käännettyä käytännön tietokirjallisuutta. Aihepiireinä ovat erityisesti kädentaidot, koti, ruoka ja sisustaminen, luonto ja ympäristö, kulttuurihistoria, perinnerakentaminen sekä monet erilaiset harrastukset.

www.moreenikustannus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs