Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Opiskelijat suunnittelivat Hämeen ilmeen Herkkujen Suomi -tapahtumaan

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opiskelijat suunnittelivat Hämeen ilmeen Herkkujen Suomi -tapahtumaan

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2012 klo 15:37
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Suomen suurin lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi 2012 kokoaa Helsingin Rautatientorille 150 lähi- ja luomuruoan tuottajaa sekä muita toimijoita 18:sta eri maakunnasta ympäri Suomea.

Kanta- ja Päijät-Häme esittäytyvät tapahtumassa yhteisellä osastolla. Osaston ulkonäköön on panostettu hyödyntämällä hämäläistä suunnitteluosaamista. Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman (Wetterhoff) opiskelijat Elina Haverinen, Veera Kolehmainen sekä Kati Mattila ovat suunnitelleet osastolle lämpimän, elokuisen sadonkorjuutunnelman. Tätä tapahtumaa varten on suunniteltu ja tehty Eloherkut-kangas, joka koristaa osaston seiniä. Tuottajien nimet esiintyvät puolestaan selvästi otsalaudoissa sekä pöytäkylteissä.

Tapahtumassa voi maistella ja ostaa tuottajien elintarvikkeita ja nauttia paikan päällä mm. herkullisia hämäläisiä huikopaloja. Osastoltamme voi ostaa esimerkiksi Asikkalan pelloilta peräisin olevaa ruisleipää, hämäläistä piimälimppua ja lettipullaa, gluteenittomia kaura-porkkanasämpylöitä, parvitalkkunajauhoja, spelttipastaa, grillimakkaraa, aitoa saunapalvia, valkosipulia, mansikkamehua, porkkanahilloa, kennohunajaa ja käsintehtyä suklaata.

Kanta- ja Päijät-Hämeen yhteisellä osastolla ovat mukana: Heila Lähiruokatori, Hämeen ruokamatkaverkosto, Korpelan Mehiläistarhat, Kultasuklaa Oy, Maatila-Liha Meronen Oy, Makuliha Oy, Orastava Aurinko Oy, Peltosirkun tila, SunSpelt Oy, Tuulosrievä, Viipurilainen Kotileipomo, Vuohelan Herkku Oy ja Vääksyn Mylly Oy. Lisäksi Lopen Pappilanpuisto esittäytyy ohjelmalavalla perjantaina. Hämeen liitto ja Päijät-Hämeen liitto ovat mukana tukemassa tapahtumaa.

Liitteenä kuva Eloherkut-kuosista, suunnittelija Elina Haverinen.

Lisätietoa:
Sanna Lento, projektipäällikkö, Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hanke
p. 040 509 6443 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

www.herkkujensuomi.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs