Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » OlutHuoneiden heinäkuun hanaolut: Früh Kölsch 4,8 %

HOK-Elanto

OlutHuoneiden heinäkuun hanaolut: Früh Kölsch 4,8 %

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2012 klo 12:00
Julkaisija: HOK-Elanto

HOK-Elannon OlutHuoneet tarjoavat asiakkaille heinäkuussa hanoistaan vaaleaa ja tasapainoista, saksalaista kölsch-pintahiivaolutta, joka on oluttyylinsä parhaita edustajia.

Früh Kölsch on helposti juotava ja maukas olut. Siinä yhdistyvät pintahiivakäymisestä peräisin oleva hedelmäisyys ja lagereille ominaisen kylmävarastoinnin tuoma aromin raikkaus ja puhtaus. Se on väriltään vaalean kullankeltainen ja maultaan pitkä. Maltaiden ja pehmeiden Hallertau- ja Tettnang-humalien tasapaino on poikkeuksellisen hyvä. Jälkimaku puolestaan on napakan humalainen ja kuiva valmistuksessa käytettyjen humalalajikkeiden ansiosta. Kölsch on Kölnistä lähtöisin oleva oluttyyppi, joka muistuttaa nopealla tarkastelulla hieman pilseneriä, mutta on reippaahkosta humaloinnistaan huolimatta vähemmän katkeroinen ja hedelmäisempi kuin pilsener.

Kölschin valmistusalueeksi on lain turvin varmistettu vuonna 1986 Kölnin kaupungin seutu, jossa sitä kerrotaan tulleen valmistetuksi jo vuonna 874. Kölsch-nimeä tosin alettiin käyttämään vasta vuonna 1918, Sünnerin panimon vuodesta 1906 asti panemasta oluesta.

Todelliseen suosioon kölsch nousi 1960-luvulla Kölnissä ja ajan mittaan myös muualla havaittiin tämän pintahiivaoluen maittavuus. Nyt OlutHuoneisiin tarjolle tulevaa Früh Kölschiä pidetään kölniläisten keskuudessa todellisena laatuoluena ja se on nostettu yhdeksi lajityyppinsä parhaaksi edustajaksi.

Früh Kölsch on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa heinäkuun ajan 0,4 litran tuopeissa hintaan 6,60 €. Hinta ilman S-Etukorttia on 7,20 €.

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Hádanka, Hostina, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Milenka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi).

Osoitteet ja lisätiedot HOK-Elannon OlutHuoneista: www.oluthuone.fi

Lisätietoa:

Taisto Hännikäinen
ryhmäpäällikkö
OlutHuoneet 
HOK-Elanto
puh. 010 76 60644
sähköposti: taisto.hannikainen@sok.fi 

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen 560 000 asiakasomistajaa. Vuosittainen liikevaihto on lähes 1,8 mrd. euroa, ja yritys työllistää yli 6 000 henkilöä. HOK-Elanto palvelee pääkaupunkiseudulla noin 300 toimipaikassa ja on päivittäistavarakaupan markkinajohtaja. Lisäksi HOK-Elanto on Pohjoismaiden suurimpia ravintola-alan toimijoita. hok-elanto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs