Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Makeisveroa ei koroteta ensi vuonna

Valtiovarainministeriö

Makeisveroa ei koroteta ensi vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 11:09
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Hallitus on päättänyt, ettei kevään 2014 kehyspäätöksessä vuodelle 2015 suunniteltua makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteveron korotusta panna täytäntöön. Makeisveroa, joka on ollut voimassa kohta neljä vuotta, on jo korotettu vuosina 2012 ja 2014.

Veronkorotusta on arvioitu uudelleen kehyspäätöksen ja syksyn budjettiriihen jälkeen. Nykyisen veropohjan rajaukset ja laajuus ovat komission arvioitavina valtiontukisäännösten kannalta. Lisäksi uusi veronkorotus olisi lisännyt negatiivisia vaikutuksia alan yrityksiin.

Valtiovarainministeriö asetti 2012 työryhmän selvittämään sokeriveron käyttöönoton edellytyksiä ja nykyisen makeisveron toimivuutta. Työryhmä totesi loppuraportissaan, että sokeriveron käyttöönotolle ei ole edellytyksiä ennen tuotteiden sokeripitoisuuden ilmoitusvelvollisuuden voimaantuloa vuonna 2017. Sokeriveron käyttöönoton edellytyksiä tarkastellaan uudestaan ennen kuin sokeripitoisuuden ilmoittamisvelvollisuus tulee voimaan 2017.

Lisätietoja

valtiovarainministerin erityisavustaja Joonas Rahkola, puh. 0295530518

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs