Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Maalaisranskalaisten makujen lähettiläs juhlii

S-ryhmän ravintolat

Maalaisranskalaisten makujen lähettiläs juhlii

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2012 klo 14:00
Julkaisija: S-ryhmän ravintolat

Ravintola Fransmanni on tuonut Suomeen tuulahduksen Ranskan maaseudulta jo neljännesvuosisadan ajan.

Fransmanni täyttää 25 vuotta 17.3.2012. Ensimmäinen Fransmanni avasi ovensa vuonna 1987 Raumalla. Tänä päivänä Fransmanni tarjoaa intohimoista, sosiaalista ja nautiskelevaa eteläranskalaista elämäntapaa 14 kaupungissa aina Helsingistä Rovaniemelle.

”Fransmannin ydinasiat, hyvä ruoka ja kodikas tunnelma, ovat pysyneet samana vuosikymmenten saatossa. Menestyksen takana on hyvä konsepti, joka on säilyttänyt toimivuutensa ravintolatrendien vaihtelusta ja elinkaariajattelusta huolimatta”, kertoo ravintolapäällikkö Pasi Pekkanen Kotkasta.

Fransmannin maalaisranskalaisen keittiön kulmakiviä ovat vahvat maut: liha, yrtit, valkosipuli, tomaatti ja juusto. Neljännesvuosisadan aikana monista ruokalistan annoksista on tullut suoranaisia klassikoita, esimerkiksi täyteläisten ruukkujen ja Fransmannin suklaakakun vuoksi ravintolaan tullaan aina vain uudestaan. Listauutuutena alkuvuodesta esitellylle hummerille näyttää käyneen jo samoin.

Monella asiakkaalla on myös oma suosikkinsa ravintolan itse valmistettujen kastikkeiden joukossa: tumma valkosipulikastike, madeirakastike sekä yrteillä, valkosipulilla ja sinapilla ryyditetty Keittiömestarin kastike ovat niitä, joiden ohjeita kysytään jatkuvasti. Perinteille uskollinen keittiö valmistaa täyteläistä ja rehevää ruokaa, eikä annoksen kokoja ole lähdetty trendien mukana pienentämään..

”Fransmannin ruokalistaa kehitetään maalaisranskalaisen keittiön parhaita perinteitä kunnioittaen. Kehitystyössä tuotekehitysryhmämme, joka muodostuu keittiöpäälliköistä ja tuotekehityksen henkilöistä,
kuuntelee erityisesti asiakkaiden toiveita. Uusia annoksia testataan ravintoloissa ja niitä parannellaan asiakkaiden ja henkilökunnan kommenttien pohjalta, ennen kuin ne nostetaan ruokalistalle”, Brand Manager Katja Malminen sanoo.

Laadukkaat viinit ovat olleet keskeinen osa Fransmannia alkuajoista lähtien. Viinilistalta löytyy laatua ja leveyttä niin Euroopasta kuin uudesta maailmasta. Juhlavuoden viiniksi on valittu Marilyn Monroen lempisamppanja, Piper Heidsieck Brut – asiakasomistajille hintaan 39,00 € (norm. 69,00 €). Ravintola haluaa pysyä kehityksen kärjessä myös viiniasioissa, siksi listalla on nykyisin myös luomu- ja biodynaamisia viinejä. Helmikuussa 2012 Fransmanni toi ensimmäisenä Suomen markkinoille italialaisen punaviinin, Zanni Valpolicellan, joka sisältää vähän histamiineja ja tanniineja.

 

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Katja Malminen, Brand Manager
050 562 0994, katja.malminen@sok.fi

Ensimmäinen Fransmanni perustettiin vuonna 1987 Raumalle. Nyt Fransmanneja on yhteensä 14 seuraavissa kaupungeissa: Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Pietarissa. Fransmannin tunnusmerkkejä ovat maalaisranskalainen keittiö ja välitön, lämminhenkinen tunnelma. Fransmanni on osa S-ryhmää.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs