Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Luomuviikolla Mikkelissä: Tavoitteena Suomen suurin luomulounas!

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Luomuviikolla Mikkelissä: Tavoitteena Suomen suurin luomulounas!

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2012 klo 08:48
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Valtakunnallista luomuviikkoa vietetään 1. -7.10. Viikon aikana Mikkelin ammattikorkeakoulu yhteistyökumppaneineen järjestää luomuaiheista tapahtumaa ympäri Mikkeliä. Näkyvimmin luomu tulee esille eri keittiöiden ja ravintoloiden tarjoamassa luomuruuassa sekä luomuraaka-aineiden käytössä.

Luomulounasta valmistetaan ja nautitaan torstaina 4.10. jopa 12 000 lounasannosta. Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut tarjoaa luomuruokaa eri toimipisteissään jopa 9000 annosta. Etelä-Savon ammattiopisto tarjoa luomulounasta 3000 annosta. Lisäksi Mikkelin ammattikorkeakoulun kampuksella sijaitsevat ravintolat Amica Kasarmina, Talli sekä DeXi tarjoavat luomulounasvaihtoehdon ruokalistallaan. Viikon aikana luomu näkyy myös muilla tavoin raaka-ainevalinnoissa, vaihdellen keittiöiden mukaan.

Mikkelin torilla järjestettävän LuomuRokkaa –nimellä kulkevan tapahtuman torstaina 4.10. tulee avaamaan Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander. Etelä-Savon ammattiopiston opiskelijoiden tekemänä valmistuu luomuhernekeitto, jota pääsee ostamaan torilta. Mikkelin ammattikorkeakoulun ympäristöteknologia- ja restonomiopiskelijat järjestävät luomutuotteiden maistatusta sekä kuluttajakyselyn. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti laittavat pystyyn ”kysy mitä haluat luomusta” -tietopankin luomun ympäriltä.

Luomutietous näkyy myös Mikkelin ammattikorkeakoulun kampuksen ilmeessä. Keskiviikon ja torstain aikana opiskelijat järjestävät ravintola DeXin yhteyteen esittelyä luomusta sekä tietoiskuja ja visailua. Lisäksi luomuaiheisia tietoiskuja näytetään koulun tiedotepäätteillä.

 

Lisätietoja:

Mikkelin ammattikorkeakoulu:
Mari Järvenmäki, mari.jarvenmaki@mamk.fi, puh. 050-3796946

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs