Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Lähiruokaa lautaselle HämeMenu-ravintoloissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Lähiruokaa lautaselle HämeMenu-ravintoloissa

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2014 klo 16:29
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Maakunnan maut ovat parhaimmillaan HämeMenu-ravintoloiden lautasilla. Jo vuodesta 2007 lähtien on Kanta-Hämeessä nostettu esille paikallista ruokaa maakunnan omalla nimikkomenulla. HämeMenu-ravintoloita on tällä hetkellä viisi: Ravintola Vanajanlinna ja Ravintola Piparkakkutalo Hämeenlinnassa, Ravintola Aarnituli Petäys Resortissa Hattulassa, Ravintola Graniitti Riihimäellä ja Ravintola Köökki Forssassa. Ravintolat sopivat yhdessä kolme kertaa vuodessa vaihtuvan HämeMenun pääraaka-aineet, minkä pohjalta kukin ravintola tekee menusta oman näköisensä.

Tuottaja-keittiömestariyhteistyötä tehdään Ruokatieto Yhdistyksen Makujen Suomi konseptin alla. Konseptiin kuuluvia maakunta- ja kaupunkimenuita on yhteensä 12. Yhteiset nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.tasteoffinland.fi/.

Verkoston tukena ovat olleet hämäläiset elintarvikealan kehittämishankkeet. Nyt toiminnassa oleva Hämäläinen ruoka ja juoma -hanke on mm. järjestänyt keittiömestareille tapaamisia tuottajien luona. Mestareille on tärkeää nähdä, miten menun raaka-aineet tuotetaan sekä kuulla yrityksen ja tuotteiden tarinaa, jota voi välittää asiakkaille.

HämeMenu-keittiömestarit vierailevat seuraavaksi Sauvalan Kartanossa Janakkalassa tutustuen riistalintujen kasvatukseen ja tilalla toimivaan riistateurastamoon. Riistalinnut ovat tulevan HämeMenu-kauden alkuruoan pääraaka-aineena.

Sauvalan Kartanolla on kolme tasavahvaa tukijalkaa: maa-, metsä- ja riistatalous. Maatilalla järjestetään vuosittain fasaani-, sorsa-, hirvi- ja peurajahteja yhteensä noin 30 syyskuun alusta helmikuun loppuun. Lintujahti on iso tapahtuma: tilalla on jahtipäivänä töissä jopa 30–40 henkilöä. Metsästetyt eläimet käsitellään tilan omassa nykyaikaisessa riistateurastamossa ja myydään vakuumiin pakattuna kauppaan ja ravintoloille.

Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan Sauvalan Kartanon toimintaan ja tapaamaan HämeMenu-ravintoloiden keittiömestareita maanantaina 29. 9. klo 14.00. Kokoonnumme osoitteessa Sauvalantie 121, 12450 Vähikkälä (tienviitta: Heikkilä).

Lisätietoja

Heikki Sauvala, Sauvalan Kartano, puh. 040 771 9100

Mika Jokela, Ravintola Vanajanlinna, puh. 045 636 4995

Reijo Kuusinen, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh. 040 773 6776

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs