Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Lähiruoka tutuksi opiskelijoille

Lahden ammattikorkeakoulu

Lähiruoka tutuksi opiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2013 klo 13:44
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Päijät-Hämeen koulutuskonsernin kolmessatoista opiskelijaravintolassa vietetään lähiruokapäiviä 15. ja 16.10.2013. Teemapäivinä lounasvaihtoehdot koostuvat lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Ruokapalveluista vastaavan yksikön ravintolapalvelujohtaja Marko Viljamaa kertoo, että lähiruokaa haluttaisiin käyttää enemmänkin, jos se voitaisiin paremmin huomioida hankintoja kilpailuttaessa.

- Käytämme hyvin paljon kotimaisia ja lähellä tuotettuja raaka-aineita ruoanvalmistuksessa. Lähiruokapäivillä haluamme tuoda asiakkaidemme tietoisuuteen niitä lähituottajia, joiden tuotteita käytämme normaalistikin arjessa.  Lounaslistoihin lisätään raaka-aineiden alkuperä. Listalla on esimerkiksi lihapullat ja nakkikeitto, jotka valmistuvat yhteistyössä Maatila-Liha Merosen ja He-Vi Hasilan kanssa.

Asiakkaat voivat kysellä ruoan alkuperästä ja ruokaketjusta lammilaiselta paikallistoimittajalta, joka on paikalla lounasaikaan tiistaina Koo-kuppila Kampus 1:ssä Ståhlberginkatu 4:ssa ja keskiviikkona Koo-kuppila Kannaksessa Kannaksenkatu 22:ssa.

- Lähiruoka ei ole vain kustannuskysymys vaan myös tahtokysymys. Järkevästi käytettynä lähiruoka ei ole niin kallista kuin uskotaan. Paikallisruoan käyttö myös vahvistaa maaseudun elinvoimaisuutta ja arvostusta ruokatuotantoon, toteaa Viljamaa.

Lisätietoja:
ravintolapalvelujohtaja Marko Viljamaa,
puh. 044 708 1515
marko.viljamaa[@]phkk.fi

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs