Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Gastro Helsinki 2014 esittelee messujen parhaisiin valittun Matchart-viininvalintasovelluksen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Gastro Helsinki 2014 esittelee messujen parhaisiin valittun Matchart-viininvalintasovelluksen

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2014 klo 10:14
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Gastro Helsinki 2014 (http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Sivut/default.aspx) on Suomen johtava hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattitapahtuma, joka järjestetään Helsingin messukeskuksessa 19. – 21.3.2014.

”Gastron parhaat” http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Sivut/News.aspx?url=/UutisetTiedotteet/EkologisuusjataloudellisuusGastronparhaidenvaltteina.aspx esittelee messujen kävijöille alan mielenkiintoisimmat uutuudet. HAAGA-HELIA esittelee messuilla yhden Gastron parhaiksi valitun uutuuden, Matchart -viininvalintasovelluksen (http://www.matchart.fi/), joka auttaa onnistumaan viininvalinnassa.

”Matchart on älypuhelinsovellus, joka osaa tunnistaa ja suositella oikeat viinit mille tahansa ruoka-annokselle. Matchart purkaa annoksen osiin perusmakujen perusteella ja yhdistää käyttäjän valintojen perusteella annoksen oikeaan viinityyliin. Käyttäjä saa vastaukseksi kolme puna- ja valkoviiniä, jotka sopivat annokselle”, selventää sovelluksen kehittämisestä HAAGA-HELIAssa vastannut lehtori ja viinikirjailija Risto Karmavuo.

Käyttäjälle ilmaista Matchartia voi testata HAAGA-HELIAn osastolla 6e145. Ammattilaispuolella sovellus toimii myynninohjauksen välineenä sekä apuna henkilökunnan koulutuksessa viinin ja ruuan yhteensovittamisessa.

Sovellusta ovat olleet kehittämässä Karmavuon lisäksi Pohjoismaiden paras sommelier Juha Lihtonen sekä lukuisia muita asiantuntijoita. Palvelua kehittävät tällä hetkellä yhteistyössä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu ja Wine Academy.

”Matchart on yksi esimerkki alan kehitystä eteenpäin vievistä ja tulevaisuutta luotaavista hankkeesta, jota teemme alan tulevien esimiesten kouluttamisen ohessa”, kertoo Karmavuo.

Gastro Pro -seminaarissa luodataan hotelli-, ravintola- ja catering-alan tulevaisuutta

Jo 45 vuotta hotelli- ja ravintola-alan asiantuntijoita ja esimiehiä kouluttanut oppilaitos järjestää messuilla myös kaksi ammattilaisseminaaria.

Gastro Pro -seminaariin (http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Kavijat/ohjelma/Sivut/GastroPro.aspx) keskiviikkona 19.3. on kutsuttu hotelli-, ravintola- ja catering-alan ylin liikkeenjohto. Alan tulevaisuutta luodataan neljän puheenvuoron kautta. Smith Travel Researchin Steve Hood alustaa tiedon hyödyntämisestä hotellielinkeinon liiketoiminnan kehittämisessä. Kalifornian yliopiston professori John Self puhuu ravintolan menestystekijöistä. Burger Kingiä ja Mövenpickiä luotsannut Annette Mützen avaa oven menestyvien ruokatuotteiden rakentamiseen. Kansainvälisesti arvostetun design-yrityksen Eckhart Interior Design Group:in perustaja Frank van Haalen puhuu tulevaisuuden konseptien luomisesta.

Matkailu-, ravitsemus- ja talousalan laskentatoimiseminaari torstaina 20.3. on tarkoitettu pääasiassa laskentatoimen opettajille. Puheenvuorot koskevat muun muassa tuloskortin käyttöä ravintolan esimiestyössä ja revenue managementia tuloksenteon välineenä.

Lisätietoja:

 

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs